Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots
15 juli 2019
Ola! Met deze Braziliaanse balletjes pimp jij je apéro!
Enkele weken geleden startte de zomer! Tijd voor tuinfeestjes, etentjes, bbq’s, …
Deze balletjes zijn ideaal voor op de bbq, lekker als apéro hapje op tafel of ideaal als snack op een feest!
TIJD
Bereiding: 30 minuten
Aan tafel na: 30 minuten
Wat heb ik nodig voor 20-25 balletjes?
500 gram gehakt (runds-kalfs of runds-varkens) 8-10 schellen salami (pakjes voor op je boterham) 1 ui (een gewone ui of een rode) 2 tenen knoflook 5-7 plakken parmaham een handje vol verse basilicum 1 tl paprikapoeder 1/2 tl cayennepeper een snuifje zout paneermeel 1 eidooier
Hoe maak je het?
Plaats het gehakt in een mengkom.
Kruid dit gehakt met het paprikapoeder, cayennepeper en zout.
Voeg 1 eierdooier en wat paneermeel toe. Mocht je de substantie te plakkerig vinden, kun je meer paneermeel toevoegen.
Snipper het uitje fijn, pers de look en meng dit onder het gehakt.
Knip of scheur de basilicum fijn en meng ook dit onder het gehakt.
Snij de plakken Parmaham en salami fijn en voeg ook dit tenslotte toe.
Meng het gehakt goed door elkaar.
Was je handen en rol balletjes. Hou je handen vochtig, dan rollen de balletjes beter.
Deze balletjes mogen de grootte hebben van soep balletjes als je ze op je feestje wil presenteren.
Indien je er stokken voor op de bbq van wil maken mogen deze ook iets groter zijn.
Bak de balletjes in een pan met boter/ gril ze gaar op de bbq.
Smakelijk!
Hoe werk je het af?
Maak een lekkere mango dipsaus of tomatensalsa voor bij de balletjes. Iets eenvoudiger? Kies een lekkere curry ketjup of andalouse saus uit in de winkel!
TIP
Een je liever kippengehakt? Geen probleem, ook dat kan perfect!