Hierin zijn 2 mogelijkheden:
Of je hebt mosseltjes over? Deze mag je dan gewoon uit de schelp halen en opzij klaar leggen. Let op dit moet wel 0.5-1 kilo zijn.
Of je breidt de mosseltjes speciaal voor deze quiche. In dat geval mag je volgende stappen volgen:
- Snipper ondertussen de ui fijn en stoof aan in een beetje boter. Spoel de selder, snij in grove stukken en voeg bij de ui. Laat dit zachtjes stoven. Voeg de witte wijn toe aan de groentjes. Was nu de mosselen en doe ze bij de ui en de selder in de pot. Sluit de pot af met een deksel.
- Wanneer de mosselen voldoende gegaard zijn, kunnen ze van het vuur gehaald worden en daarna uit hun schelp gehaald worden.
- De mosseltjes zijn nu klaar. Leg deze in een grote mengkom.
We beginnen nu aan de quiche.
- Verwarm de oven voor op 200 graden warme lucht.
- Snij de venkel fijn en stoof deze op een zacht vuurtje aan.
- Deze hoeft niet te gebakken te worden tot deze kleurt.
- Zodra deze iets glaziger wordt mag je nog 1 ui extra toevoegen aan de venkel.
- Voeg het venkel-uimengsel toe aan de mosselen.
- We kloppen nu de 2 eieren los en voegen de room en gemalen kaas hieraan toe.
- Kruid dit eimengsel goed af met peper, zout en muskaatnoot.
- Leg de bladerdeeg in de bakvorm en prik deze in met een vork.
- Leg de mosselen, venkel en ui om de bodem van de bakvorm.
- Giet het eimengsel hierover.
- Plaats de quiche in de oven. Bak deze af voor 10 minuten op 200 graden en vervolgens voor 15-20 minuten op 180 graden warme lucht.