Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots

Gin Basil Smash – Verrassend lekker!

Gin Basil Smash – Verrassend lekker!

Ontdek hoe ik deze ietwat aparte gin cocktail bereid en laat je verrassen door z’n frisse karakter! 
Net als bij munt gaat ook basilicum heel goed samen met citrus, vandaar ook het gebruik citroen in de basil smash!
Niet zo’n gin liefhebber? Niet getreurd, deze is misschien toch iets voor jou! 

TIJD

Bereiding: 10 minuten

Wat heb ik nodig voor 1 liter Gin Basil smash?

2 dl gin (eenvoudige liefst zonder extra smaak)
30-40-tal basilicum blaadjes
1 dl citroensap
0.5 dl limoensap
500 gram suiker 
500 cl water
ijsblokjes

Hoe maak je het?

  1. Neem hiervoor een steelpannetje en vul dit met 500 cl water en 500 gram suiker.
  2. Breng dit samen aan de kook en roer regelmatig.
  3. Laat dit inkoken op het vuur tot een suikersiroop.
  4. Laat dit goed afkoelen.
  5. Neem de maatbeker/ kom en voeg het volgende samen: 2 dl gin, 1 dl citroensap, 0.5 dl limoensap en vers gehakte basilicumblaadjes 
  6. Voeg vervolgens ook de suikersiroop toe aan het mengsel.
  7. Laat dit alles goed afkoelen.

Hoe werk je het af?

Serveer dit in ‘kleinere’ cocktailglazen (bijvoorbeeld niet in een Gin glas). Schenk dit mengsel door een zeefje in de glazen. 

TIP

Werk af met nog een vers blaadje basilicum. 

Gin Basil Smash
Gin Basil Smash


Geef een reactie