Homemade kip-curry – heerlijk voor op je pistolet op zondagochtend!

Homemade kip-curry – heerlijk voor op je pistolet op zondagochtend!

Iedere zondag brengen mijn vriend en ik een bezoekje aan onze bakker. Heerlijke verse pistolets staan hier elk weekend op tafel! 
Het liefste beleg ik mijn pistolet met een lekkere zelfgemaakte salade: vleessalade, eiersalade, kip-curry, …
Vandaag bereid ik heerlijke kip-curry salade

Ideaal dus voor op je pistolet of op een stukje stokbrood bij de borrel! 

TIJD

Bereiding: 30 minuten

Aan tafel na: 30 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 1 grote pot?

1 kipfilet
2-3 el mayonaise
3-4 el Griekse yoghurt
1-2 el honing
enkele sprietjes
bieslook
1 stengel lente-uit
1-2 el currypoeder
een snuifje peper en zout
1 bouillonblokje (kip of groente)

Hoe maak je het?

  1. Breng een steelpannetje met water aan de kook. Los hierin het bouillonblokje op.
  2. Zodra het water kookt, zet je het vuur zachter en voeg je de kipfilet toe aan het water.
  3. Pocheer deze kipfilet ongeveer 20 minuten.
  4. Haal de kipfilet uit het water en laat deze volledig afkoelen.
  5. Snij ondertussen de lente ui en bieslook zéér fijn. 
  6. Meng de mayonaise, Griekse yoghurt, honing, currypoeder, peper en zout door elkaar.
  7. Snij de kip zéér fijn en voeg dit toe aan de saus.
  8. Voeg eventueel ook de lente ui en bieslook toe.

Aan tafel! 

TIP

Je kunt dit 3-4 dagen vers houden in een afgesloten potje in de koelkast. 

Kipcurry


Geef een reactie