Philadelphia Cheese cake – heerlijk gebakken cheese cake!

Philadelphia Cheese cake – heerlijk gebakken cheese cake!

Deze week bereid ik voor jullie een heerlijke ovenverse Cheese cake. 
Ik gebruik hiervoor petit-beurre koekjes en verse philadelphia kaas! 
Mijn mama haar favoriet.

TIJD

Bereiding: 20-25 minuten

Baktijd: 1 uur

 

Wat heb ik nodig voor 1 taart - 8 tot 10 personen

200 gram petit-beurre koekjes
100 gram boter
500 gram verse philadelphia (original)
4 eieren
180 gram suiker
1 zakje vanillesuiker

Welk materiaal heb je nodig?

Springvorm 24 cm
Bakpapier

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  2. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier.
  3. Vet de springvorm in met boter.
  4. Smelt 100 gram boter.
  5. Plet de koekjes en vermeng deze met de boter.
  6. Bedek de bodem van de vorm met de koekjes en strijk dit goed glad.
  7. Zet de springvorm in de koelkast en laat de koekjesbodem goed afkoelen.
  8. Meng de 4 eierdooiers met de kaas, suiker en vanillesuiker tot een gladde massa.
  9. Klop de 4 eiwitten stijf en meng dit voorzichtig onder het kaasmengsel.
  10. Schep het beslag in de taartvorm & bak dit minstens 1 uur af in de oven.
  11. Laat de taart volledig afkoelen in de vorm.
  12. Open nadien de springvorm en laat de taart verder afkoelen in de koelkast.

Hoe werk je het af?

Werk dit af met wat frambozen en cocos.

Cheesecake


Geef een reactie