De perfecte combo: kruidige zalm, romige avocado & crispy taco’s!

De perfecte combo: kruidige zalm, romige avocado & crispy taco’s!

Gemarineerde zalm, romige avocado, sappige mango en krokante taco’s. 
Kan het beter? Ik denk het niet!
Het is een gerecht om je vingers bij af te likken. 

Taco’s mogen dan misschien wel op streetfood lijken, maar met deze luxe vulling is niets minder waar! 

Ideaal als voorgerecht, apéro hapje, lunch of hoofdgerecht! 
De kunt dit gerecht goed voorbereiden en à la minute verder afwerken. 

TIJD

Bereiding: 15-20 minuten

Aan tafel na: 15-20 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen als hoofdgerecht?
Indien je dit wenst te maken als lunch of voorgerecht mag je deze hoeveelheden halveren.

16 taco’s 
500- 600 gram rauwe zalm (dit mag diepvries zalm zijn)
1 mango
1/4 komkommer
1 bosje lente ui
2 avocado’s
2 limoenen
2 el sesamzaadjes
3 el sajosaus
1 el rijstazijn
1 el chili vlokjes (naar wens)
100 gram zure room
een snuifje peper en zout
1 tl dille (naar wens)

taco's

Hoe maak je het?

  1. Neem het stuk zalm en controleer of dit volledig proper is. Mocht je nog vel of graad aantreffen mag je dit zeker verwijderen.
  2. Snij de zalm in fijne blokjes van ongeveer 1-1,5 cm. 
  3. Marineer de zalm in een zelfgemaakte marinade: meng hiervoor de 3 el sojasaus, 1 el rijstazijn, 1 limoenen (sap), 2 el sesamzaadjes en 1 el chili vlokjes.
  4. Laat de zalm eventjes marineren (minstens 10 minuten). 
  5. Neem ondertussen de mango en snij kleine blokjes uit deze vrucht. Snij hiervoor van elke zijde een stuk af en leg dit stuk met de schil/ de bolling in de hand. Verdeel het geel van de mango in een raster (trek lijnen met je mes van boven naar onder en links naar rechts).
    Duw nadien de schil van de mango omhoog. De blokjes mango gaan omhoog staan zoals een “egeltje”. Snij nu je blokjes eraf.
    Snij de blokjes goed fijn. 
  6. Snijd ondertussen ook de avocado overlangs doormidden.
    Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in fijne plakjes of plet dit met een vork in een kommetje.
  7. Spoel ongeveer 1/4 van de komkommer af en snij ook dit in zeer dunne fijne reepjes.
  8. Spoel de bosjes lente ui proper en snij ook dit in fijne ringen.
  9. Leg de stukjes mango, avocado, lente ui en komkommer eventjes opzij op een bord. 
  10. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. 
  11. Verwarm de taco schelpen 3-5 minuten in een voorverwarmde oven. 

We stellen ondertussen het sausje samen voor over de taco’s.

  1. Meng de zure room met het sap en de rasp van 1 limoen.
  2. Kruid dit goed af met peper en zout.
  3. Voeg eventueel nog wat komkommerrasp toe en een beetje dille.

Aan tafel! 

taco's
taco's

Hoe werk je het af?

  1. Giet de marinade van de zalm in een potje. Dit kun je altijd later nog op tafel plaatsen als extra sausje
  2. Meng de mango, avocado, komkommer, lente ui en zalm door elkaar.
  3. Neem een warme taco en schep hierin het mengsel van zalm en groenten. 
  4. Werk af met enkele toefjes saus. 

TIP

Je kan de zalm perfect enkele uren laten marineren. Indien je dit afgedekt in de koeling plaatst, kun je dit perfect voorbereiden.
Ook kun je de mengeling van mango, avocado, komkommer en lente ui al voorbereiden.
Zo hoef je enkel à la minute de taco’s op te warmen en te dresseren. 

taco's


Geef een reactie