Homemade tonijn-en eiersalade!

Homemade tonijn-en eiersalade!

Krijg je aankomende weekend volk over de vloer maar mist jouw brunch toch nog net iets?

Hieronder geef ik twee zeer eenvoudige receptjes prijs voor een lekkere homemade tonijn- en eiersalade.

Pimp je brunch met deze heerlijke salades! 

Homemade tonijnsalade

TIJD

Bereiding: 10 minuten

Op tafel na: 10 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4-6 pistolets?

155 gram tonijn natuur (in blik)
1 el kappertjes
3 el mayonaise
1 rode ui
1 ei
enkele sprieten verse bieslook
Een snuifje peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Kook het ei hard.
  2. Open het blik tonijn en snij dit alles zeer fijn. Doe deze fijn gesneden stukjes in een kommetje.
  3. Snipper het uitje fijn. Mocht je nu geen rode ui hebben, mag je hier ook gewone ui voor gebruiken. 
  4. Voeg de stukjes ui toe aan de stukjes tonijn.
  5. Snij de kappertjes fijn en voeg ook dit toe.
  6. Voeg 3 el mayonaise toe aan dit mengel en meng alles goed onder elkaar.
  7. Kruid af met een snuifje peper en zout.
  8. Pel het hardgekookte ei en prak dit fijn op een bordje. Voeg ook deze stukjes toe aan de salade.
  9. Snipper de bieslook fijn en voeg dit toe aan de salade.

Smeren maar!

Hoe werk je het af?

Beleg je pistolet hiermee of gebruik het voor op een stokbroodje. 
Heb je eventueel nog rucola liggen? Dresseer hier je pistolet of stokbroodje mee.

homemade eiersalade

TIJD

Bereiding: 10 minuten

Aan tafel na: 10 minuten

Wat heb ik nodig voor 4-6 pistolets?

3-4 eieren
een snuifje peper en zout
4 el mayonaise
2 tl currypoeder
1 ui
enkele sprieten verse bieslook
enkele takjes verse peterselie

Hoe maak ik het?

  1. Kook de eitjes hard. Nadat ze hard zijn gekookt mag je ze pellen en prakken op een bordje. Nadat alles fijn is geprakt mag je dit eiermengsel in een kommetje doen.
  2. Voeg 4 el mayonaise toe en meng alles goed onder elkaar. 
  3. Snipper het uitje fijn en meng ook dit onder je salade.
  4. Kruid de salade goed af met peper, zout en currypoeder.
  5. Snij de bieslook en peterselie fijn en voeg ook dit toe aan de salade.

Enjoy!

brunch

Hoe werk je het af?

Werk dit af met wat verse veldsalade of cresson.
Heb je eventueel nog lente ui liggen? Snipper deze dan fijn en strooi dit over je salade.

Geniet ervan!



Geef een reactie