Frisse garnaal of krabcocktail met ananas en tomaat!

Frisse garnaal of krabcocktail met ananas en tomaat!

Als ik 1 feestelijk glaasje mag opnoemen waar iedereen dol op is, dan is het wel op de garnaalcocktail! 
Enorm gemakkelijk voor te bereiden + een hapje waar je goed mee kunt freestylen.

In onderstaand recept geef ik mijn recept prijs voor een garnaal/krabcocktail. Mocht je bepaalde ingrediënten willen vervangen/ weglaten kan dat uiteraard perfect! 

 

TIJD

Bereiding: 15 minuten

aan tafel na: 15 minuten

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen?

1 zak /krop sla (gemengde sla, boter sla, een krop sla, … )
200 gram garnalen of krab
1 ei
1 (liefst verse) ananas
8 cherry tomaatjes
6-8 el (liefst verse) cocktailsaus
Verse bieslook

Hoe maak je het?

  • Haal de garnalen uit de verpakking en spoel ze in een zeef af onder de koude kraan. Als je krab neemt mag je dit uit de verpakking halen en de stick verdelen in smalle reepjes.
  • Kook ondertussen het eitje hard.
  • Was de sla en snij deze fijn (indien dit nog niet gebeurde).
  • Spoel de tomaatjes af en verdeel deze in 4 stukjes.
  • Maak de ananas schoon (indien je een verse kocht). Snij de ananas in kleine blokjes. Verdeel een 6-8 stukjes over de 4 glazen. 
  • Bereidt zelf de cocktailsaus (of gebruik kant en klare cocktailsaus): mengeling van mayonaise, tomaten ketchup, ketjap Manis, peper en zout. 
  • Spel het gekookte eitje en verdeel het in 4 stukken. 
  • Snij wat bieslook fijn voor de verdere afwerking.
  • We vullen het glas nu in laagjes.
  • Leg eerst wat sla onderin het glas.
  • Verdeel de garnalen of krab in 4 porties. Elk glas krijgt +/- 50 gram garnalen.
  • Roer de cocktailsaus onder de garnalen en hou nog enkele eetlepels apart voor de finale afwerking.
  • Leg +/- 10-15 gram garnalen op de sla.
  • Strooi enkele stukjes ananas en tomaat erover.
  • Leg hier opnieuw sla bovenop, garnaaltjes in cocktailsaus, stukjes ananas en tomaat.
  • Werk het glaasje zo af tot je 3-4 lagen hebt. 
  • Sprenkel nog wat extra cocktailsaus over de laatste laag en leg er een kwartje van het ei op. 
  • Werk dit voorgerecht/hapje af met wat verse bieslook.

Hoe werk je het af?

We werken dit gerecht af met een stukje hard gekookt ei en wat verse bieslook.
Heb je nog scampi’s in huis? Werk dan je garnaalcocktail hier eventueel verder mee af. 

TIP

Lust je geen garnalen? Vervang dit dan door surimi sticks of krab. Ook enorm lekker! 



Geef een reactie