Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots

Verse handgerolde worstenbroodjes

Verse handgerolde worstenbroodjes

Heerlijke ambachtelijke handgemaakte worstenbroodjes! 
Lekker voor bij de koffie, als lunch of apéro hapje. 
Ik serveerde dit op kerstdag als extra hapje. Heerlijk! 

TIJD

Bereiding: 15 minuten

Aan tafel na: 30-35 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 10 personen?

1 bladerdeeg
200 gram gehakt
1 ui
1 teentje knoflook
1 ei
paneermeel
2 el rozemarijn, thym of oregano
een snuifje
peper, zout, cayennepeper en kippenkruiden

Hoe maak je het?

  1. Warm de oven voor op 190 graden warme lucht.
  2. Bereid het gehakt. Hiervoor kun je kippen/gemengd gehakt nemen. 
  3. Snipper de ui en snij het teentje knoflook zeer fijn. 
  4. Meng een eierdooier en het paneermeel onder het gehakt. 
    Als de massa te kleverig blijft, kun je extra paneermeel toevoegen. 
  5. Kruid het gehakt goed af met peper, zout, cayennepeper, kippenkruiden en iets van oregano/thym of rozemarijn.
    Het gehakt mag best pittig gekruid zijn.
  6. Neem de bladerdeeg en verdeel deze in stroken. 
    Ik bereidde kleine worstenbroodjes maar je kunt er perfect ook grotere maken.
  7. Leg het gehakt op een plakje bladerdeeg en rol dit op.
  8. Zorg ervoor dat al het gehakt goed bedekt is met bladerdeeg.
  9. Als alle worstenbroodjes klaar liggen op de ovenplaat, neem je nog wat extra eigeel en strijk je dit met een kwastje/lepeltje over de bladerdeeg rolletjes. 
  10. Bak dit goudbruin af in de oven gedurende 10-15 minuten. Het gehakt gaart mee in de bladerdeeg. 
    Als je grotere worstenbroodjes maakt bak je ze 15-20 minuten af. Kijk af en toe eens in de oven. Elke oven is anders en gaart ook anders. 

Hoe werk je het af?

Ik serveer dit op een grote schaal met een servet. Laat de schaal lekker rondgaan, iedereen zal ervan smullen! 



Geef een reactie