Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots

Gevulde kipfilet met tomatensaus bereidt in de oven

Gevulde kipfilet met tomatensaus bereidt in de oven

Ik lust enorm graag kip. Ik probeer iets minder vlees te eten en wanneer ik vlees eet, meer kip te eten. 
Het leuke aan kip vind ik dat je er enorm veel gerechten mee kunt bereiden. Dit wit vlees kun je eenvoudig verwerken in ovenschotels, curry’s, pasta’s, … 

In dit recept bereid ik een ovenschoteltje met gevulde kipfilets. 
Er lekker om hierbij bijvoorbeeld zoete aardappel frietjes of een courgetti salade te bereiden. 

TIJD

Bereiding: 40 minuten

Aan tafel na: 40 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen?

4 kipfilets
1 bol mozzarella
1 pak seranoham
500 gram tomatensaus (zonder gehakt met bijvoorbeeld basilicum)
1 teen knoflook
1 ui
Enkele takken verse basilicum
50 gram parmezaansekaas
een snuifje peper, zout, cayennepeper en paprikapoeder

Hoe maak je het?

Kipfilet opvullen: 

  • Neem de kipfilets, kruid deze met peper en zout en schroei deze eventjes aan in de pan. 
  • Je hoeft deze niet gaar te bakken maar het is de bedoeling dat je deze juist een korstje geeft langs de buitenkant.
  • Leg deze kipfilets op een snijplank en laat ze eventjes kort afkoelen.
  • Snij de mozzarella in dunne plakjes.
  • Snij de kipfilets half open (niet helemaal doorsnijden) en leg de mozzarella ertussen. 
  • Leg de kipfilets terug dicht en wentel de Seranoham er rond. 
  • Vet een ovenschaaltje in met wat boter of olijfolie en leg de opgevulde kipfilet daarin.

We bereiden nu de tomatensaus:

  • Schep de pot tomatensaus in een steelpannetje. Warm dit op een matig vuurtje op. 
  • Voeg 1 ui, 1 teentje knoflook en de Parmezaanse kaas toe aan de tomatensaus.
  • Kruid de saus goed af met voldoende peper, zout, cayennepeper en paprikapoeder. 
  • Voeg de verse basilicum toe aan de saus. 
  • Schep de saus over de kipfilets in de ovenschotel.
  • Verdeel de saus over de 4 potjes

Plaats de potjes in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat ze +/- 30 minuten in de oven verder garen. 
Na 30 minuten zijn  de kipfilets gaar en kun je dit gerecht op tafel serveren. 

Aan tafel! 

Hoe werk je het af?

Serveer deze ovenschotels met een heerlijke courgettisalade of zoete aardappelfrietjes. 

  • Deze aardappelfrietjes kun je mee afbakken in de oven met de kipfilets. Deze moeten +/- 15 minuutjes in de oven worden afgebakken. Leg ze verspreid over een ovenplaat en sprenkel hier olijfolie/truffelolie, peper en zout over. Heerlijk! 
  • De courgettisalade fleur je op door mango, avocado, munt, limoensap, pijnboompitjes, peper en zout toe te voegen. 

 



Geef een reactie