Rijkelijk belegde bagel met kip, spek en avocado

Rijkelijk belegde bagel met kip, spek en avocado

Mijn vriend is verzot op avocado en kip.
Ik ben deze middag vrij en besluit een lekkere lunch voor hem te maken.
Een simpel recept, maar heerlijk van smaak! 

Let’s do this!

TIJD

Bereiding: 20 minuten

Aan tafel na: 20 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4 bagels?

Minstens 1 bagel per persoon.
2 Avocado’s
50 gramparmezaanse schilfers
200 gram kipreepjes
8 plakjes ontbijtspek
2 hard gekookte eitjes
Creasar of andalouse saus

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
  • Bak de bagels af in het midden van de oven. 
  • Kook 2 eitjes hard (+-/ 5 minuten) in een pannetje op het vuur. 
  • Bak ondertussen je kipreepjes lekker krokant in een beetje boter in de pan. Kruid ze eventueel nog wat bij met kippenkruiden.
  • Bak nadien je ontbijtspek (eventueel in dezelfde pan als je kipreepjes).
  • Halveer je avocado, verwijder de pit met een mespuntje, gebruik een lepel om het vruchtvlees uit de schil te halen en snij dit in fijne plakjes.
  • Haal de bagels uit de oven, laat ze eventjes kort afkoelen.
  • Snij de bagel door, smeer zowel de overkant als bovenkant in met de gewenste saus.
  • Verdeel de avocado en parmezaanse kaas over de bovenkant van de bagel.
  • Beleg de onderkant met ontbijtspek, kipreepjes en ei.
  • Leg de boven en onderkant voorzichtig op elkaar. 

Aan tafel! 

Hoe werk je het af?

Ik serveer dit meestal op een snijplankje. Leg de 2 bagels naast elkaar en strooi er nog wat Parmezaanse kaas of bijvoorbeeld verse peterselie over. 

Bagel met kip, spek en avocado
Bagel met kip, spek en avocado


Geef een reactie