Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots

Homemade lasagna – Comfort food

Homemade lasagna – Comfort food

Deze italiaanse klassieker scoort altijd! 
Tover in no time een heerlijke forse lasagnaschotel op tafel.
Ik ben zeker dat iedereen dit goed zal bevallen!

Geniet ervan!

TIJD

Bereiding: 20 minuten (zonder het bereiden van de tomatensaus)

Aan tafel na: 50 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen?

9 stuks droge lasagnabladeren
tomatensaus (zie andere blogpost)
200 gram hamblokjes
30 gram boter
30 gram bloem
4 dl melk
een snuifje peper, zout, nootmuskaat
200 gram gemalen kaas

 

Hoe maak je het?

  • We maken eerst de tomaten saus. Deze saus kun je perfect op voorhand bereiden en bijvoorbeeld invriezen. 
    Voor dit recept verwijs ik door naar mijn blogpost waarin ik de spaghettisaus bereid. 
    • De basis van deze saus is een roux. We smelten 30 gram boter en voegen daaraan 30 gram bloem toe. Roer alles goed door elkaar en laat dit mengsel uitdrogen. Je roert hiervoor het beste met een garde.
    • Zodra je een biscuitgeur ruikt, schenk je 4 dl melk in de pot. Blijf goed doorroeren zodat dit 1 homogene massa wordt. 
    • Als je goed doorroert, krijg je een gladde bechamelsaus. We kruiden deze bechamelsaus goed af met peper, zout en nootmuskaat. 
    • We halen de pot van het vuur en voegen 100 gram gemalen kaas toe. Roer ook dit opnieuw goed onder elkaar. 

Hoe werk je het af?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Giet een dun laagje kaassaus op de bodem van de ovenschotel en leg daarop de eerste laag droge lasagnavellen. Probeer deze zo min mogelijk te laten overlappen. Je kun dan beter een stukje afbreken van het blad. Vermijd te dikke lagen pastadeeg. 
  3. Schep de eerste laag tomatensaus over de vellen en strijk dit egaal uit. 
  4. Verspreid de hamblokjes over de tomatensaus. 
  5. Schik daarop een 2de laag pastabladeren en schep hier opnieuw tomatensaus over en strooi hamblokjes over de tomatensaus
  6. Bouw lagen afwisselend met lasagnabladeren, tomatensaus en hamblokjes. Bouw deze lagen verder op tot de ovenschaal net niet gevuld is.  Zorg ervoor dat de bovenste laag tomatensaus is. 
  7. Schep dan de rest van de kaassaus in de schotel en strijk dit egaal uit. Strooi de gemalen kaas er overheen 
  8. Bak de lasagna +/- 30 minuten in een voorverwarmde oven. 

TIP

Je hoeft deze hamblokjes uiteraard niet toe te voegen. Ik voeg deze toe voor extra smaak. Je kunt ook meer groenten toevoegen zoals bijvoorbeeld erwtjes. 



Geef een reactie