Échte klassieker: spaghetti bolognaise à la Nikki

Échte klassieker: spaghetti bolognaise à la Nikki

Bereidt met liefde! Liefde voor de Italiaanse keuken. 

Dit gerecht hoef ik verder niet te introduceren. Ik ga ervanuit dat dit bij iedereen wel eens op de keukentafel verschijnt.
Hiervoor mag ik mijn vriend wakker maken, een lekker bordje spaghetti Bolognaise. 
Iets wat ik het liefst in grote hoeveelheden maak en lekker invries.
Zo heb je altijd een potje eten tijdens drukkere dagen! 

Hieronder bereid ik de ‘westerse’ versie zoals wij deze pasta kennen!

TIJD

Bereiding: 30 minuten

Aan tafel na: 45-60 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 8 personen?

2 kilogram gehakt
6 grote wortelen
3 uien
4 rode paprika
2 puntpaprika
3-4 tenen knoflook
6 sneetjes van 0.5 cm dik pancetta
8 verse tomaten
140 gram tomatenpuree
700 gram tomaten passata
2-3 deciliters water
2 deciliters rode wijn
een snuifje
peper en zout
provençaalse kruiden
spaghettikruiden
kippenkruiden
scheutje olijfolie
1 kilogram pasta 
geraspte kaas

Hoe maak je het?

  1. Rasp de wortelen en snij ze overlangs in dikke repen en volgens in fijne blokjes.
  2. Verwijder het vel rond de rode paprika’s (moet niet perse), verwijder de zaadjes en snij ook deze in fijne blokjes.
  3. Spoel de punt paprika’s, verwijder de zaadjes en snij ook deze in fijne blokjes. 
  4. Snipper de uien fijn.
  5. Pel de tenen knoflook en snij in stukken en plet die vervolgens tot pulp. 
  6. Verhit een pan op het vuur en doe daarin een scheutje olijfolie. 
  7. Kruid het gehakt lekker af met peper, zout, kippenkruiden en spaghettikruiden.
  8. Doe het gehakt in de pan en verdeel het over de bodem. Laat dit enkele minuten rustig bakken tot het een goudbruin korstje krijgt.
  9. Roer nu alles door elkaar en verklein de stukjes gehakt. 
  10. Laat het gehakt nu nog een paar minuten verder garen. 
  11. Neem een grote kookpot en stoof daarin alle groenten aan.
  12. Begin met de wortel, nadien voeg je de paprika toe, daarna de ui en op het laatste de tenen look. 
  13. Snij de pancetta in kleine reepjes van een halve centimeter breedte.
  14. Voeg de pancetta toe aan de groenten. 
  15. Voeg de tomatenpurree toe aan de gestoofde groeten en laat dit eventjes op een zacht vuurtje meestoven.
  16. Voeg ook de provençaalse kruiden toe aan deze groenten.
  17. Schep nu het gebakken gehakt mee onder het groentemengsel.
  18. Schenk de rode wijn mee in de pot en roer tot de alcohol verdampt is.
  19. Voeg de tomaten passata toe.
  20. Zet ondertussen een pan met op het puur.
  21. Emondeer en concasseer de tomaten. Merk de tomaten met een klein kruisje aan de onderkant. 
  22. Gooi ze gedurende 20 seconde in het kokende water.
  23. Verwijder het vel en de pitjes en voeg de uiteindelijke verse tomaten purree toe aan de spaghetti saus.
  24.  Voeg nog het water toe aan de saus. 
  25. Laat de saus minstens 15 minuten pruttelen (liefst langer).
  26. Plaats een grote kookpot op het vuur en breng het water aan de kook. 
  27. Kook hierin de pasta zoals aangegeven op de beschrijving van het pastapak.

Aan tafel! 

Hoe werk je het af?

Giet de pasta af en schep de gewenste hoeveelheid op je bord. Overgiet met heerlijke Bolognaise saus. Werk af met een eetlepel geraspte kaas! 

TIP

Je kunt ook champignons of courgette toevoegen. Ook zeer lekker! 

Spaghetti
Spaghetti


Geef een reactie