Hartig hapje voor bij je aperitiefje: hartige bladerdeegmet camembert.

Hartig hapje voor bij je aperitiefje: hartige bladerdeegmet camembert.

Wat denk je van camembert opgewarmd in de oven? Strooi er wat rozemarijn en honing over en presenteer met bladerdeeg of brood.  
Deze heerlijke smeltkaas, komt helemaal tot zijn recht wanneer hij warm geserveerd wordt. Dan smaakt de kaas toch nog nét wat beter! 

TIJD

Bereiding: 10 minuten

Aan tafel na: 30 minuten 

 

Wat heb ik nodig ?

2 vellen bladerdeeg
1 camembert (neem er eentje die smelt in de oven: te koop bij Delhaize, Colruyt, …) 
4 el veenbessencompote
100 gram spekjes of hamblokjes
1 tl Rozemarijn
een snuifje Peper en zout
1 el Honing
1 eierdooier

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht.
  2. Bak de spekjes of hamblokjes lekker krokant in de pan.
  3. Rol ondertussen de 2 bladerdegen uit.
  4. Leg 1 bladerdeeg eventjes aan de kant.
  5. Neem de andere bladerdeeg en smeer overal behalve in het midden (waar je de camembert zal gaan leggen) de veenbessencompot. 
  6. Verdeel deze veenbessencompot gelijkmatig over de bladerdeeg.
  7. Verdeel nadien de gebakken hamblokjes of spekjes over de bladerdeeg. 
  8. Leg de andere bladerdeeg recht bovenop de bladerdeeg met veenbessencompote en spekjes/hamblokjes. 
  9. Neem het houten bakje waarin de camembert ligt. 
    Steek in het midden dit rondje uit de bladerdeeg en leg de camembert op die plaats. 
  10. Maak enkele inkepingen in de camembert en strooi de peper, zout en rozemarijn erover. Verdeel tenslotte ook de honing over de camembert.
  11. Snij de bladerdeeg rond de camembert in min of meer gelijke plakjes/spietjes. 
  12. Neem 2 plakjes en twist deze en kleef ze dan tegen elkaar aan.
  13. Doe dit zo bij alle plakjes. 
  14. Neem de eierdooier en kluts deze los. 
  15. Verdeel het eigeel over de bladerdeeg.
  16. Plaats dit zo 15-20 minuten in een voorverwarmde oven. Controleer de bladerdeeg na 12-15 minuten. 
    Mocht deze mooi goudbruin zien, kun je er altijd een stuk aluminiumfolie of bakpapier overheen leggen zodat de bladerdeeg niet verbrand.

Aan tafel! 

Hoe werk je het af?

Neem de bladerdeeg met camembert uit de oven. Snij de bovenkant van de camembert eraf en voeg eventueel naar smaak nog wat rozemarijn, honing, zout of peper toe. 
De gasten kunnen nu zo’n stukje bladerdeeg afbreken en soppen in de camembert. 

TIP

Lust je geen veenbessencompote?
Dan kun je dit ook vervangen door bijvoorbeeld een confituur van kersen of pruimen. 

Neem zeker een camembert die smelt in de oven. Dit staat aangeduid op de verpakking! Indien dit er niet op staat, bestaat de kans dat de kaas niet smelt.



Geef een reactie