Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots

Gezond en vullend: havermoutpannenkoeken!

Gezond en vullend: havermoutpannenkoeken!

Een heerlijk ontbijtje of een zalige lunch! 
Eenvoudig voor te bereiden om mee te nemen naar je werk!
Deze rustieke pannenkoeken kun je ook serveren met allerhande beleg bijvoorbeeld met banaan en honing.

 

TIJD

Bereiding beslag: 10 minuten

Aan tafel na: 40 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor een 5-tal pannenkoeken?

100 gram zelfrijzende bloem
40 gram havermout
4.5 deciliters melk
eieren
1 banaan

Hoe maak je het?

  1. Weeg de havermout en strooi het in een droge pan. We roosteren de vlokken eventjes op matig vuur. Let erop dat ze zeker niet verbranden.
  2. Scheid ondertussen de eieren van elkaar.
  3. Doe de dooiers in een kom en voeg daaraan de juiste hoeveelheid bloem toe.
  4. Voeg ook de melk toe.
  5. Voeg tenslotte de geroosterde havermoutvlokken nog toe.
  6. Voeg de banaan in stukjes toe en mix dit alles door elkaar.
  7. Laat dit beslag 10 minuten rusten.
  8. Klop ondertussen de eiwitten op en spatel dit voorzichtig onder het beslag.
  9. Verhit de pannenkoekenpan op stevig vuur en bak de pannenkoekjes een voor een goudbruin.

Smullen maar!

Hoe werk je het af?

Je hoeft de eieren niet perse te scheiden. Als je weinig tijd hebt, kun je ook de eieren ineens volledig mengen met de bloem, melk en de havermoutvlokken. 
Ik zorg voor deze scheiding zodat de pannenkoekjes extra luchtig blijven!

TIP

Bak er ineens wat extra als lunchpakketje op het werk en maak al je collega’s jaloers! 

Havermoutpannenkoeken
Havermoutpannenkoeken



Geef een reactie