Lunchtip: quiche met prei, bloemkool en mozzarella

Lunchtip: quiche met prei, bloemkool en mozzarella

Een quiche is een hartige open taart. Deze wordt opgevuld met een luchtig mengsel van eieren en room.
Hier worden vervolgens nog groeten en kaas aan toegevoegd. Ik koos ervoor een vegetarische quiche te bereiden maar je kunt er ook altijd spek of hesp bijvoorbeeld aan toevoegen.
Ook erg lekker! 

TIJD

Bereiding: 20 minuten

Aan tafel na: 45 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen?

1 vel bladerdeeg
2 stengels prei
1/3 van de bloemkool
enkele takjes verse tijm
4 eieren
2 dl room
150 gram mozzarella
snuifje peper en zout
2 el olijfolie

Hoe maak je het?

  • Haal de bladerdeeg uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
  • Snij de bloemkool in roosjes en de prei in plakjes.
  • Spoel alles goed af.
  • Bak dit aan in de pan een beetje olijfolie samen met de tijm.
  • Laat dit nu eventjes afkoelen.
  • Breek ondertussen de eieren en meng dit met de room.
  • Kruid dit goed af met peper en zout.
  • Verdeel de bladerdeeg over de vorm/vormpjes. En prik dit enkele keren in met een vork.
  • Verdeel de gestoofde groenten over de bladerdeeg.
  • Je mag dit ongeveer tot aan de rand vullen.
  • Giet het mengsel van eieren en room erover heen.
  • Leg de mozzarella bolletjes/ plakjes er bovenop.
  • Bak dit ongeveer 10 minuten af in de oven op 200 graden. We zetten de oven eerst op 200 graden zodat de bladerdeeg goed krokant kan worden.
  • Nadien verlagen we de temperatuur tot 180 graden.
  • We laten de quiche zo nog 10-15 minuten verder garen.

Aan tafel! 

Hoe werk je het af?

Je kunt de quiche nadien onmiddellijk opeten.
Wil je hem bijhouden voor de dag nadien, kan dit perfect in de koelkast.
Je kunt de quiche opwarmen op 2 manieren:

  • Microgolf: enkele minuutjes
  • Oven: 10-15 minuten. Leg er dan eventueel aluminiumfolie over zodat de bovenkant die aanbrand. 

TIP

Ik maakte een vegetarische quiche. Indien je toch graag vlees of vis toevoegt kan dit uiteraard perfect! 
Spekblokjes, hamblokjes of bijvoorbeeld zalm smaakt er erg goed bij!

quiche bloemkool en prei


Geef een reactie