Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots

Hartige eiermuffins met spek, tomaat en kaas!

Hartige eiermuffins met spek, tomaat en kaas!

Ideaal als extra snack, voor een snel ontbijtje of als extra verrassing bij de brunch. 
Deze eiermuffins kun je perfect op voorhand bereiden en eventjes opwarmen in de microgolf. 
Uiteraard kun je ze ook net voor de brunch vers afbakken zodat ze extra krokant zijn! 

TIJD

Bereiding: 10 minuten

Baktijd: 12-15 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 8 muffins?

6 eieren
1-2 tomaten
150 gram spekjes
50 gram geraspte kaas
een scheutje melk
een snuifje peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden warme lucht. 
  2. Kluts de eieren los in een kom.
  3. Voeg het scheutje melk toe aan de eieren.
  4. Kruid dit goed af met peper en zout.
  5. Bak de spekjes krokant en snij de tomaten in blokjes.
  6. Voeg de spekjes en tomaten toe aan het eiermengsel.
  7. Roer alles goed door elkaar.
  8. Verdeel dit over de muffin vorm en werk af met een beetje gemalen kaas.

Hoe werk je het af?

Serveer de muffins warm met een lekker stukje stokbrood! 

TIP

Lust je graag prei, champignons, basilicum of liever hamblokjes? Geen enkel probleem! Het kan allemaal. 

Eiermuffin
Eiermuffin


Geef een reactie