Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots
11 november 2019
Appelstrudel om je vingers bij af te likken!
Apfelstrudel is een traditioneel Oostenrijkse gebaksoort, die vooral erg populair is in Wenen. Apfelstrudel bestaat uit deeg, plakjes appel en rozijnen.
Dit gebakje kun je perfect serveren als dessert of als fruitige hap voor bij de koffieklets!
Meng deze met suiker, abricozenconfituur, koekkruimels, rozijnen en kaneelpoeder.
Prik de helft van de bladerdeeg in, laat overal een rand van 2 cm over (zonder prikken).
Leg de appelvulling op de helft die je net inprikte.
Snijd het bladerdeeg aan de andere kant telkens in brede repen, maar laat de rand van 2 cm vrij.
Klop 1 eierdooier los met een beetje water.
Bestrijk de 2 cm randen van het deeg met het los geklopte eigeel.
Plooi het ingesneden deel (de repen) over het stuk waar de appeltjes op het ingeprikte deeg liggen.
Druk de randen goed stevig aan.
Bestrijk dit geheel met de rest van het los geklopte eigeel.
Bak dit (10 minuten) in de oven op 200 graden warme lucht en dan nog (15-20 minuten) op 180 graden warme lucht.
Haal de appelstrudel uit de oven en smeer de abricozenconfituur er onmiddellijk over heen.
Hoe werk je het af?
Serveer dit warm en leg er een bolletje vanille ijs bij! Smullen maar.
TIP
Je kunt dit direct op eten nadat het uit de oven komt. Mocht je dit ’s middags al maken en bijvoorbeeld ’s avonds pas willen serveren, kun je dit ook terug opwarmen in de oven of koud serveren.