Pasta carbonara a la Jesse!

Pasta carbonara a la Jesse!

17 Oktober is een belangrijke dag om aandacht op te roepen voor de vele mensen die dag in dag uit strijden tegen armoede.
Een dag waarop het misschien ook niet slecht is om eens stil te staan bij onze restverwerking.
Iedereen heeft vanalles in zijn koeling of diepvries liggen dat nog wel ergens voor kan dienen.
Ik vind het enorm zonde om voedsel te verspillen. De meeste mensen kopen standaard enkele groenten of bijvoorbeeld wat geraspte kaas extra.
Vandaag leek me de ideale dag om eens aan deze restverwerking te denken.

Hieronder bereid ik een heerlijke freestyle pasta carbonara a la Jesse!

TIJD

Bereiding: 30 minuten

Aan tafel na: 30 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen?

  • 2 stengels lente ui
  • 4 eieren
  • 3 tomaten
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 2,5 dl room (culinaire, light of volle room)
  • 70-100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 20-25 scampi’s 
  • 200 gram spekjes
  • 1 pak Soubry pasta Capellini
  • verse peterselie
  • een snuifje Peper en zout

Hoe maak je het?

Voor deze bereiding besloot ik al mijn restjes uit de koeling en diepvries te halen.
Volgende week verhuis ik en zowel de diepvries al koeling moét leeg! Ideaal om een receptje te maken met allemaal restjes!
We beginnen met de voorbereidingen:

  1. Neem de 3 tomaten en snij deze in fijne blokjes.
  2. Pel de ui en snij ook deze in brunoise.
  3. Neem de knoflook teen, maak deze proper en snij ook deze zeer fijn (indien je een knoflookpers hebt, kun je deze ook gebruiken). 
  4. Snij de lente ui in fijne ringetjes.
  5. Pel de scampi’s en leg deze apart op een bordje.

Nu al deze zaken voorbereid klaar liggen starten we met de bereiding van deze pasta:

  1. Zet een grote pot met water op het vuur (voeg een beetje zout toe).
  2. Neem een pan en stoof daarin de tomaten, uien en knoflook aan.
  3. Voeg nadien ook de room toe aan deze groenten. Laat dit samen op het laagste vuurtje staan.
  4. Bak ondertussen de spekjes. Zodra deze klaar zijn, mag je die ook toevoegen aan deze romige massa. 
  5. Ondertussen nemen we een schaaltje waarin we de eitjes los kloppen. Voeg de Parmezaanse kaas daaraan toe. Kruid dit goed af met peper en zout en voeg de verse peterselie toe. 
  6. Indien het water kookt, mag je de pasta erin gooien. Roer de pasta eventjes goed door elkaar. Let op deze dunne sliertjes hoeven maar 4 minuten te koken!
  7. Zodra de pasta in de pan zit, beginnen we de scampi’s de bakken.
  8. Neem het roommengsel van het vuur en roer voorzichtig de los geklopte eitjes eronder.
  9. Giet de pasta af en roer ook deze door de saus. 
  10. Meng dit alles goed onder elkaar.

Hoe werk je het af?

Schep de pasta op de borden.
Verdeel rechtstreeks op de borden de scampi’s over de pasta.
Strooi er eventueel nog wat verse peterselie over, wat Parmezaanse kaas schilfers en lente ui. 

Niet slecht hé voor een restjes gerecht? Geniet ervan!

Aan tafel!

TIP

Heb je eventueel nog truffelolie in huis? Giet dit mee door het saus mengsel!
Om je vingers bij af te likken.

Pasta carbonara a la Nikki


Geef een reactie