Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots
26 augustus 2019
Crispy chickennuggets voor bij de borrel
Dit gepaneerd kippenhapje is populair gemaakt door de verschillende fastfoodketens. Eenvoudig comfort food maar onwijs lekker! Serveer deze nuggets bijvoorbeeld als warm aperitiefhapje. Je gasten zullen het zeker appreciëren!
TIJD
Bereiding: 15 minuten
Aan tafel na: 18-20 minuten
Wat heb ik nodig voor 4 personen?
2 kipfilets 3-4 eierdooiers 50-70 gram bloem 300-400 gram Panko (Japans paneermeel) een snuifje peper en zout 1 el kippenkruiden
Hoe maak je het?
Snij de kip in blokjes. Verwijder de onreine stukjes van het vlees.
Zet 4 potjes klaar: 1 potje voor de eierdooiers, 1 potje voor de bloem, 1 potje voor de Panco en 1 potje voor de stukjes kip die gepaneerd zijn.
Scheid de eierdooiers van het eiwit. Het eiwit houden we niet bij voor deze bereiding. Doe de eierdooiers in 1 van bovenstaande vermeldde potjes.
Meng de dooiers aan met wat druppeltjes water.
Voeg het snuifje zout, peper en de kippenkruiden toe aan het eigeel.
Leg de kippenblokjes eerst in de bloem. Zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn met bloem.
Leg nadien deze blokjes in het eigeel. Zorg ook nu ervoor dat ze volledig met eigeel bedekt zijn.
Wentel de kippenblokjes vervolgens door de Panco.
Hoe werk je het af?
Serveer dit met een lekker sausje. Ik kocht hiervoor een curry-mango sausje in de Colruyt. Een super combinatie als je het mij vraagt!