Mexicaanse ovenschotel – Delicioso!

Mexicaanse ovenschotel – Delicioso!

Ik wil eens iets anders maken. Iets eenvoudig maar toch helemaal anders! 
Ik besluit me eens te wagen aan een Mexicaanse ovenschotel.
Dat bleek een zéér goede keuze te zijn!

TIJD

Bereiding: 20-30 minuten

Aan tafel na: 30-40 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen?

300-400 gram krielaardappeltjes
2 rode paprika’s
250 gram kerstomaten
2 rode uien
2 knoflookteentjes
300 gram gehakt
1-2 el tomatenpuree
1/2 kl chilivlokken
1/2 kl currypoeder
1/2 kl paprikapoeder
1/2 kl kurkuma
een snuifje peper en zout
50 gram geraspte kaas
200 ml runderfond
1 avocado

Hoe maak je het?

  1. Snij de paprika’s en rode uien in blokjes.
  2. Snij de kerstomaatjes in 4.
  3. Pel de knoflookteentjes en snij deze fijn.
  4. Bak het gehakt aan in de pan.
  5. Kruid dit gehakt goed af met de kurkuma, paprikapoeder, currypoeder en chilivlokken.
  6. Doe de look, paprika en stukjes ui bij het gehakt.
  7. Roer dit alles goed door elkaar en stoof dit beetgaar.
  8. Voeg de tomatenpuree toe. 
  9. Laat dit goed door koken zodat de zurigheid van de tomatenpuree verdwijnt. 
  10. Blus het gehakt met de rundfond.
  11. Roer alles goed door elkaar en kruid dit mengsel af met peper en zout. 
  12. Kook ondertussen de krieltjes beetgaar in water met zout.
  13. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de gekookte aardappelkrieltjes erover. 
  14. Verdeel de geraspte kaas erover en plaats dit 10 minuten onder de grill in de oven.
  15. Werk dit gerecht verder af met verse avocado stukjes. 

Aan tafel! 

Hoe werk je het af?

Haal de ovenschotel uit de oven en werk dit verder af met avocado. 

TIP

Je kunt er eventueel ook verse koriander over strooien. 

Mexicaanse ovenschotel
Mexicaanse ovenschotel


Geef een reactie