Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots

Fingerlicking Fish & chips! Beter dan op restaurant!

Fingerlicking Fish & chips! Beter dan op restaurant!

Fingerlicking Fish & chips! 
Iets wat ik enorm graag lust maar eigenlijk niet zo vaak eet.
Als ik het eet moet het namelijk echt top zijn en dat is zeker niet overal het geval.
Vandaag besluit ik dit gerecht eens zelf te maken.
Wat een succes… Fingerlicking Fish & Chips! Hmmmm
Ik denk dat mijn vriend een extra lievelingsgerecht heeft!

TIJD

Bereiding: 40 minuten

Aan tafel na: 40 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen?

Fish:
800 gram witte vis (Dit mag kabeljauw zijn maar hoeft zeker niet, mag ook een goedkopere witte vis zijn.)
2 el suiker
200 gram bloem
20 cl bier (pilsbier)
Een snuifje peper en zout
Een scheutje azijn

Chips:
frietaardappelen
zout

Tartaarsaus:
4-6 el
mayonaise
8 kleine augurkjes
1 el kappertjes
een snuifje peper en zout
een snuifje cayennepeper
2 eieren
verse bieslook
verse peterselie 

Hoe maak je het?

Fish:

  1. Indien je diepvries vis hebt gekozen mag je deze enkele uren tot maximum 24 uur op voorhand uit de diepvries halen. Je mag deze vis laten ontdooien in de koeling.
    Zorg ervoor dat de vis goed ontdooid is. 
  2. Neem een mengschaal en voeg het bloem, suiker, bier en peper en zout samen. Meng dit alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog een scheutje azijn toe.
  3. Controleer of er zeker geen graten meer in de vis zitten en dep deze droog met keukenrol. 
  4. Snij (indien nodig) de vis in kleinere porties van 50-70 gram. 
  5. Ik besluit om mijn frietpan voor de frietjes te houden en wat extra olie op te warmen in een pannetje op het vuur voor de stukjes vis. 
  6. Zodra de verse frietjes allemaal al een zijn voorgebakken en dus voor de 2de keer de frituurpan in gaan, begin in mijn visjes te bakken. 
  7. Controleer geregeld of ze niet vastplakken aan de bodem. Roer voorzichtig eens door de pan om dit te verifiëren. 
  8. Zodra de visjes beginnen te drijven (na +/- 5 minuten) zijn ze gaar.
  9. Kruid ze af met wat extra zoet en citroen-of limoensap.

Belgische frietjes:
Ik heb ervoor gekozen om er vers gemaakte frietjes bij te serveren. Lust jij het ook graag met handgesneden frietjes? Klik dan op deze link voor meer informatie.    

Tartaarsaus: We bereiden deze saus tussen het frietbakken door. Terwijl de frietjes zijn gesneden en voor de eerste keer garen in het frituurvet, bereid ik deze verse saus. 

  1. Kook de eitjes hard in een steelpannetje met water. Reken hiervoor een kooktijd van zo’n 10 minuten. Laat de eitjes nadien afkoelen en pel deze.
  2. Prak de gepelde eitjes fijn met een vork en voeg deze toe in de mengschaal.
  3. Roer de mayonaise onder de stukjes ei en kruid dit goed af met peper, zout en cayennepeper.
  4. snij de augurkjes en kappertjes fijn en voeg ook deze toe aan het mengsel.
  5. Snipper de bieslook en peterselie fijn en voeg ook dit toe aan de verse tartaarsaus.          

Aan tafel! 

Fish and Chips
Fish and Chips

Hoe werk je het af?

Ik serveer dit het liefst los van elkaar. Ik neem hiervoor een wit bord dat verdeeld is in 2. Aan de ene kant leg ik de krokant gebakken stukjes vis. Hierop knijp ik wat citroen of limoensap uit. Aan de andere kant leg ik de vers gebakken frietjes en tartaarsaus. 

Smullen maar! 

TIP

Je kunt ook fijn gesneden dragon toevoegen aan de tartaarsaus.
Erg lekker! 

Fish and Chips
Fish and Chips


Geef een reactie