Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots
31 december 2018
Verse frietjes bakken volgens de regels van de kunst!
Frietjes bakken volgens de regels! Wie is er niet verzot op verse Belgische frietjes? Om goede frietjes te kunnen bakken, heb je eerst en vooral goed frituurvet nodig.
TIJD
Bereiding: 20 minuten
Aan tafel na: 20 minuten
Wat heb ik nodig?
Aardappelen
Frituurpan
Frituurolie
Hoe maak je het?
Verhit het frituurvet tot 140-150 graden.
Schil de aardappelen en snij ze in gelijkvormige frietjes. Je snijdt ze zelf zo dun als je wil. Het is belangrijk dat je ze of allemaal dun snijdt of bijvoorbeeld allemaal wat dikker.
Je hoeft de frietjes niet te wassen, want dan spoel je het zetmeel eraf.
Bak de frietjes een eerste keer voor. Op dit moment pocheer je de aardappelstukjes.
Laat de frietjes goed afkoelen en verhit het frituurvet naar 180 graden.
Bak de afgekoelde frietjes goudbruin en knapperig. Bak niet te veel frietjes tegelijk. De temperatuur van je frituurvet zal dalen waardoor je frietjes aan elkaar kunnen gaan plakken.
Laat de frietjes goed uitlekken in een schaal met keukenpapier Aan tafel!
Hoe werk je het af?
Serveer je frietjes in een mooie schaal of een leuk frietmandje.
TIP
Wist je dat de ideale Belgische friet 13 millimeter breed is?
2 gedachten over “Verse frietjes bakken volgens de regels van de kunst!”