Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots

Team no bake cheesecake!

Team no bake cheesecake!

Vandaag bereid ik een heerlijke cheesecake zonder deze af te bakken in de oven. 
Een lekker stukje cheesecake smaakt altijd! Of je deze nu bakt in de oven of verder afwerkt zonder de oven te gebruiken. 
Deze eenvoudige taart knalt op elk etentje, feestje of high tea!

Wat is een cheesecake precies?
Deze zoete taart bereid met zachte roomkaas krijgt vaak en bodem van verkruimelde koekjes. 
Ondertussen kun je deze lekkernij overal ter wereld eten. Al heeft wel elk land zo zijn eigen benaming voor deze zoete lekkernij! 

TIJD

Bereiding: 20-25 minuten

Wat heb ik nodig voor 15 bokkenpootjes?

200 gram Speculaaskoekjes
50 gram ongezoute roomboter
4 el abrikozenjam
12 g gelatine
1 blik halve perziken (24 g uitgelekt gewicht)
1 sinaasappel
100 gram kristalsuiker (extra fijn)
500 gram roomkaas/ platte kaas halfvol (naturel
2 dl advocaat
2,5 dl room (40% indien mogelijk)

Welk materiaal heb je nodig?

Springvorm 24 cm

Bakpapier

Hoe maak je het?

  1. Hak de speculaaskoekjes fijn.
  2. Smelt de margarine en roer de boter met 2 el abrikozenjam door de koekjeskruimels.
  3. Vet de springvorm in met wat boter en bedek de bodem met bakpapier.
  4. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk dit goed aan met bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel.
  5. Week ondertussen de gelatine in koud water.
  6. Laat de perziken goed uitlekken en snij deze in zeer kleine stukjes.
  7. Meng de overige 2 el abrikozenjam onder de stukjes perzik.
  8. Pers 1 sinaasappel uit. Verwarm dit sap en los de gelatine hierin op.
  9. Meng de platte kaas, advocaat en suiker in 1 kom.
  10. Voeg ook de perzikstukjes en het warme gelatine mengsel toe aan dit kaasmengsel.
  11. klop de slagroom stijf en schep dit door het kaasmengsel.
  12. Verdeel dit over de koekjesbodem en laat dit minstens 2-3 uur opstijven in de koelkast.
Cheesecake

Hoe werk je het af?

Werk dit stukje taart af met lekkere coconschilfers en wat roodfruit. Je kunt dit uiteraard ook afwerken met sinaasappelrasp/zest.

TIP

Wist je dat je een cheesecake slechts 1-2 dagen vers kunt houden in de koelkast? Je kun deze wel perfect invriezen.
Dan kun je de taart tot 1 maand bijhouden.



Geef een reactie