Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots

Frisse couscoussalade met een heerlijk stukje zalm!

Frisse couscoussalade met een heerlijk stukje zalm!

Zet jij soms couscous op het menu? Deze bolletjes gedroogde pasta worden steeds populairder! 
Couscousgerechten worden met verschillende ingrediënten klaargemaakt, het verschil zit vooral in de hoeveelheid en de soorten groenten. 
Couscous kent dan misschien een exotische oorsprong, maar het past toch perfect bij heel wat ingrediënten en gerechtjes van bij ons
Je kunt bijna elke groente, vlees of vis hieraan toevoegen.

TIJD

Bereiding: 30 minuten

Aan tafel na: 30 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen?

250-300 gram couscous
1 blokje kippenbouillon
1 bosje lente ui
1-2 avocado (‘s)
1 mango
2 tomaten
1 komkommer
4 el pijnboompitjes
1 limoen
een snuifje peper en zout
een klontje boter en of een scheut olijfolie
4 stuks Zalmfilet

Hoe maak je het?

  1. Kook de couscous gaar zoals beschreven staat op de verpakking. Gebruik i.p.v. water met zout, water met een kippenbouillonblokje. Dit zal extra smaak geven aan je couscous.
  2. Laat de couscous goed afkoelen en roer deze los met een vork. Voeg een klontje boter en of een scheut olijfolie toe aan de couscous.
  3. Maak ondertussen de lente ui schoon en snij deze in fijne ringetjes. Meng dit door de couscous.
  4. Snij de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes en voeg ook dit toe aan de couscous.
  5. Rooster ondertussen in een droge pan de pijnboompitjes goudbruin. Zodra deze mooi van kleur zijn, mag je dit onder de couscous mengen. Laat deze zeker niet in de pan liggen, dan kleuren ze verder en zullen ze verbranden door de warmte van je pan.
  6. Schil de mango en verdeel ook deze in kleine blokjes en voeg dit toe aan de andere ingrediënten. 
  7. Was de tomaten en snij ook deze in blokjes. Nadien mag je ook dit toevoegen aan de couscous.
  8. We gebruiken 1/3 van de komkommer en snijden ook dit in kleine blokjes. De rest van de komkommer gebruiken we voor het dresseren van dit gerecht.
  9. Nadat ook de komkommer is toegevoegd aan de couscous, verfrissen we deze met limoen zest en limoen sap. 
  10. Ook kruiden we de couscous eventjes af met peper en zout.
De couscous is nu volledig klaar. Eventueel mag je nog een beetje extra limoen/sojasaus of dergelijke toevoegen. 
 
  1. Neem de zalm en kruid deze af met peper en zout. Neem zeker niet te veel zout. 
  2. Bak de zalm 2-3 minuten op elke kant. In totaal ligt de zalm dus 5-6 minuten in de pan. 
  3. De zalm mag zelfs nog een beetje rauw zijn van binnen. Dan kan absoluut geen kwaad!

Aan tafel! 

Hoe werk je het af?

Neem een dresseerring en vul deze met de couscousmengeling.
Druk dit goed aan met een lepel en haal de dresseer ring weg.
Neem het overige stuk komkommer en een dunschiller of kaasrasp. Rasp daarmee enkele plakken van de komkommer.
Wentel dit rond de couscous.

Leg het stukje zalm er boven op en voilà, aan tafel! 

 

TIP

couscous met zalm
couscous met zalm


Geef een reactie