Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots

Verras je gezin met deze heerlijke low budget ovenschotel!

Verras je gezin met deze heerlijke low budget ovenschotel!

Wil je iets maken wat je eenvoudig kunt invriezen achteraf? Of een gerecht dat je perfect de dag ervoor kunt bereiden
Dan is deze ovenschotel ideaal! 
Verras je gezin met deze ovenschotel van gehakt, rode kool en puree. 
Ik zie je al denken: “Mijn dochter lust geen rode kool”. 
Ik kan je verzekeren dat op deze manier iedereen rode kool lust!

TIJD

Bereiding: 25-30 minuten

Aan tafel na: 45 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen?

500-600 gram gehakt
1 ui
1 teen knoflook (indien je wenst mag dit meer zijn of kun je de knoflook ook weglaten.)
1 pot kant en klare rode kool
8-10 aardappelen (loskokende) of kant en klare aardappelpuree
1 eigeel
30 gram boter
50 ml melk (eventueel warme melk)
een snuifje nootmuskaat
2 tl paprikapoeder
een snuifje peper en zout
een snuifje cayennepeper
paneermeel

ovenschotel
ovenschotel

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappelen en leg ze in een pot met koud water.
  2. Verdeel de aardappelen min of meer in gelijke stukken en strooi een beetje zeezout in de pot.
  3. Laat deze aardappelen gaarkoken en verwerkt dit daarna tot puree. Gebruik hiervoor 30 gram boter, 50 ml melk, 1 eigeel en een snuifje nootmuskaat.
  4. Bak ondertussen het gehakt gaar in de koekenpan. 
  5. Snij de ui en de look fijn en voeg dit toe aan het gehakt.
  6. Kruid het gehakt verder af met een snuifje cayennepeper en zout en 2 tl paprika poeder.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  8. Verdeel het gehakt over de ovenschotel.
  9. Schep de rode kool uit de pot en verdeel dit over het gehakt.
  10. Vul de ovenschotel verder af met puree.
  11. Strooi over de puree eventueel nog wat paneermeel.
  12. Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven.
  13. Bak de ovenschotel 15 minuten af in de oven.

Mocht je deze ovenschotel een dag eerder maken en deze dus koud in de oven plaatsen, moet deze wel 25-30 minuten in de oven staan. 

Aan tafel!

ovenschotel

Hoe werk je het af?

Strooi wat paneelmeel over de ovenschotel. That’s it! 

TIP

Je kunt eender welke soort gehakt gebruiken voor dit gerecht. Eet je liever kippengehakt kun je dat dus perfect hierin verwerken. 

ovenschotel



Geef een reactie