Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots

Hapje met garnalen, avocado, mango, limoen en munt!

Hapje met garnalen, avocado, mango, limoen en munt!

Zomer op je bordje! Met dit hapje van garnalen, mango, avocado, limoen en munt krijg je helemaal zin in het goede weer! 

We zijn ondertussen april en de lente komt eraan! Presenteer dit hapje op een lepeltje, in een glaasje of op een bordje. 
Lekker als 4-uurtje, snack, voorgerecht of hapje voor bij het aperitief.

TIJD

Bereiding: 15 minuten

Aan tafel na: 15 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen?

200 gram garnalen
1/4 mango
1/2 avocado
1 limoen
enkele blaadjes munt
een snuifje peper en zout

Hoe maak je het?

  • Ik spoel altijd eerst de garnaaltjes onder koud stormend water (ik gooi de garnaaltjes in een zeefje en hou dat zeefje onder de kraan).
  • Laat de garnaaltjes vervolgens goed uitlekken.
  • Ondertussen snij in de avocado overlangs doormidden en verwijder ik het vruchtvlees uit de schil met een lepel.
  • Ik gebruik maar de helft van de avocado voor deze bereiding. Daarom laat ik de pit nog in het andere deel zitten en verpak dit terug met vershoudfolie of aluminiumfolie. Als je de pit eruit haalt zal de avocado bruin kleuren. Dit kleuringsproces ga je tegen door de pit erin te laten zitten. Vervolgens leg ik het overige deel van de avocado terug in de koelkast.
  • Snij het vruchtvlees in reepjes en nadien snij je die reepjes in fijne blokje.
  • Gooi dit in een kommetje.
  • Schil de mango en snij ongeveer 1/4de in fijne blokjes. De rest van de mango kun je fijn snijden voor bijvoorbeeld te gebruiken in een sapje. 
  • Gooi ook dit in het kommetje met avocado.
  • Rasp wat limoen zest en strooi dit over de mango en avocado.
  • Snij de limoen half door en pers 1 helft uit boven de avocado en mango.
  • Snij de muntblaadjes fijn en hou er enkele bij voor de afwerking van het hapje.
  • Voeg de gespoelde garnaaltjes toe aan het mengsel van mango, avocado, limoen en munt.
  • Werk af met een snuifje peper en zout.
  • Eventueel (indien je wenst) pers je de andere helft van de limoen ook nog uit boven het mengsel.

Aan tafel! 

Hoe werk je het af?

Neem leuke glaasjes, lepeltjes of bordjes. Dresseer dit hapje hierop net voor je aan tafel gaat. Werk af met een blaadje munt.

TIP

Je kunt dit perfect op voorhand klaar maken. Zet dit kommetje afgedekt in de koeling. Net voor je het wil presenteren, dresseer je het hapje op een lepel, bordje of glaasje. Zo voorkom je dat het hapje uitdroogt of verkleurd.

garnalen, avocado,mango
garnalen, avocado,mango


Geef een reactie