Luchtige blueberry muffins om je vingers bij af te likken!
Kleine cakejes die perfect passen bij een kopje thee of potje koffie. Precies ik heb het hier over muffins! Vandaag staat mijn zusje naast me in de keuken en bereiden we samen blueberry muffins. Onze favoriet onder de vele muffins.
Lekker luchtig en een beetje fris door de blueberries!
TIJD
Bereiding: 15 minuten
Baktijd: 15 minuten
Wat heb ik nodig voor 12 Muffins?
3 stuks eieren
180 gram boter
180 gram suiker
180 gram bloem (liefst zelfrijzende)
1 doosje blauwe bessen
Welk materiaal heb je nodig?
Weegschaal
Muffinvormpjes
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Neem de bakplaten uit de oven.
- Scheid de eiwitten van de eidooiers.
- Meng de eidooiers met de juiste hoeveelheid suiker.
- Smelt de boter zacht in een pannetje of in de microgolf en voeg dit toe aan het mengsel van eidooier en suiker.
- Voeg de juiste hoeveelheid bloem toe aan het mengsel.
- Klopt de eiwitten stevig op en spatel dit voorzichtig door het mengsel.
- Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
- Schenk/Giet het mengsel in de vormpjes en verdeel de blauwe bessen over de muffins.
- Bak de muffins mooi goudbruin in de oven gedurende 15 minuten.
Hoe werk je het af?
Controleer het resultaat. Neem hiervoor een satéprikker en prik deze in je muffin. Als er geen beslag meer aan de prikker blijft kleven, zijn de cakejes gaar.
Bestrooi de muffins met poedersuiker!
Smullen maar!
TIP
Doordat we de eiwitten opkloppen, zullen de muffins lekker luchtig blijven.
Wil je er meer maken? Per ei neem je 60 gram boter, suiker en bloem.