Hier vind je ongetwijfeld de beste frietjes van het land!

Hier vind je ongetwijfeld de beste frietjes van het land!

Vandaag vertoef ik een dagje in Gent met zijn vriend. Wij zijn verliefd op deze historische stad. Mochten we ooit Antwerpen willen verlaten, zal dat in ieder geval richting Gent zijn! 

Deze stad wordt vandaag vereerd met een “zomaar” bezoekje. Lekker eventjes iets eten, iets drinken, wat winkeltjes bezoeken en genieten van de buitenlucht. We bezoeken deze stad niet voor de eerste keer dit jaar en voelen ons er al helemaal thuis!

Wanneer we ontdekken dat Gent voortaan een eigen Frites Atelier heeft, besluiten we niet langer te twijfelen. Ik bezocht het Frites Atelier al eens eerder in Antwerpen, maar voor mijn vriend is het de eerste keer! 

frites atelier
frites atelier

Het geheime ingrediënt:

De liefde voor frites! In hun ogen gaat er niets boven een lekkere frites met een daarbij passende saus.
Ze hebben ruim 1.5 jaar lang aardappelen getest en geproefd met maar één doel: mooie, smaakvolle frites bereiden! 

Top frites beginnen immers bij top aardappelen. Ze vonden deze lekkere aardappelen in de Zeeuwse klei.
Hier blijft de frites zacht van binnen maar wordt het toch zeer krokant aan de buitenkant.

Wat bestel ik hier?

Voor 5 euro geniet je van een lekker bakje frites met 2 verse sauzen. De smaken Deep truffle, lovely andalouse, french bearnaise, chefs ketchup of the famous classic maken deze firtes nog lekkerder. Hier tap je zelf je fritessaus. Erg origineel!

Elke dag worden er ook twee soorten homemade iced tea aangeboden in hun atelier. Deze alcoholvrije drankjes zijn perfect te combineren met hun frites.
Wil je toch liever een pintje bij je frites? Uiteraard kan dat ook! Ze verkopen ook bier, wijn, cola, water, … .

Tijdens elk seizoen wordt er ook een seizoen special geïntroduceerd. Die special is enkel tijdens dat seizoen beschikbaar. Zo heeft ieder seizoen zijn eigen limited edition. Ik waagde mij aan de “Indo Super Hero”. Hier combineren ze de allerbeste smaken uit Indonesië. Deze special is pikant, fris en intrigerend tegelijk!

frites atelier

Filialen

Hun eerste vestiging opende in het jaar 2016 in Den Haag. Later volgende er ook vestigingen in Antwerpen, Arnhem, Utrecht en ook in Gent.  Op het einde van vorig jaar opende er ook een vestiging in Brussel. Bovendien kijken ze ook al over de grens in Duitsland en Frankrijk. Grenzeloos genieten dus!
Dit hippe concept vraagt om échte horecaprofessionalsGeef een reactie