3 december 2018
Krokante en smeuïge amandeltaartjes
Vandaag valt het er met bakken uit.
Ik besluit mezelf op de sluiten in mijn keuken.
Ik heb nog juist voldoende bladerdeeg om deze lekkere amandeltaartjes klaar te maken.
Zeg nu zelf, wie heeft hier nu geen zin in met dit weer?
TIJD
Bereiding: 15 minuten
Baktijd: 15-20 minuten
Wat heb ik nodig?
4 vierkante plakjes bladerdeeg (diepvries)
100 gram amandelpoeder
100 gram boter
100 gram suiker
2 eieren
2 el abrikozenconfituur
2 el poedersuiker
Welk materiaal heb je nodig?
4 Kleine, lage taartvormpjes
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden warme lucht.
- Vet de taartvormpjes in met boter en bloem.
- Leg nadien de plakjes bladerdeeg in de vormpjes en prik er met een vork enkele gaatjes in.
- Klopt de zachte boter met de suiker tot een luchtige massa.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop nadien ook het amandelpoeder eronder.
- Verdeel dit mengsel over de met bladerdeeg bekleedde vormpjes.
- Plaats de taartjes 10 minuten in de oven op 200 graden.
- Verzet de oven op 175 graden en bak de taartjes nog 5-10 minuten verder af. De vulling moet stevig aanvoelen.
- Verwarm de abrikozenconfituur en bestrijk de taartjes ermee.
- Strooi nadien de bloemsuiker erover.
Hoe werk je het af?
Werk af met de abrikozenconfituur en bloemsuiker.
TIP
Je kan dit taartje ook in vier stukjes snijden als kleinigheidje bij de koffie.