29 november 2018
Luchtige kokosrotsjes
Kokosnoten, kokosrasp, kokosschilfers, kokosmelk, …
Je kunt vast enorm veel gerechten opnoemen waar je een van deze producten in verwerkt.
Tegenwoordig staat kokosmelk standaard in iedereen zijn keukenkast.
Ik heb nog wat kokosrasp staan en besluit er kokosrotsjes van te maken.
TIJD
Bereiding: 10 minuten
Baktijd: 10 minuten
Wat heb ik nodig voor 20 kokosrotsjes?
90 gram eiwitten
100 gram suiker
110 gram geraspte kokos
20 gram maïzena
Welk materiaal heb je nodig?
Bakpapier
Spuitzak met een gekarteld mondje
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eiwitten schuimig.
- Voeg de suiker toe en klopt dit samen op.
- Meng de kokosrasp met de maïzena.
- Spatel dit door het stijfgeklopte eiwit.
- Spuit het beslag met een spuitzak met een gekanteld mondje in porties op de bakplaat.
- Bak de rotsjes ongeveer 10 minuten in een oven.
- Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.
Hoe werk je het af?
Strooi wat extra kokosrasp over de ongebakken koekjes.
TIP
Verpak wat rotsjes in een doosje of zakje. Ideaal als geschenk tijdens de eindejaarsfeesten.