Luxe koekjes: ovenverse bokkenpootjes

Luxe koekjes: ovenverse bokkenpootjes

Dit koekje bestaat uit 2 amandelmeringues die aan de uiteinden in chocolade zijn gedompeld.
Yes, ik heb het hier over de enige echt bokkenpootjes!
Hieronder geef ik mijn recept prijs voor dit luxe koekje.

 

TIJD

Bereiding: 20-25 minuten

Baktijd: 12-15 minuten per plaat

 

Wat heb ik nodig voor 15 bokkenpootjes?

50 gram fijne suiker
65 gram eiwitten
15 gram bloem
45 gram amandelpoeder
45 gram bloemsuiker
25 gram amandelschilfers
150 gram pure chocolade
25 milliliters water
35 gram suiker
125 gram marsepein
5 milliliters amaretto of Kirsch
2 vellen bakpapier

Welk materiaal heb je nodig?

Weegschaal

Spuitzak

 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden boven en onder warmte.
  2. Neem de bakplaten uit de oven. Leg bakpapier op een plaat en verspreid daarop 40 gram suiker.
  3. Zet deze plaat bedekt met suiker gedurende 5 minuten in de warme oven. Plaats dit er zeker niet te lang in anders kan de suiker veranderen in caramel.
  4. Klop ondertussen de eiwitten op en voeg 10 gram koude suiker toe aan het stevig eiwit.
  5. Voeg nadien beetje bij beetje de warme suiker toe. 
  6. Blijft het eiwit opkloppen tot dat je “pieken krijgt”.
  7. Zeef de bloem en meng dit nadien samen in een kom met het amandelpoeder en bloemsuiker.
  8. Spatel deze samenstelling nadien voorzichtig onder de opgeklopte eiwitten.
  9. Plaats het bakpapier op de bakplaten.
  10. Neem een spuitzak met een spuitmondje van 11 millimeters. 
  11. Spuit 30 mooie staafjes van ongeveer 5 centimeters.
  12. Verdeel de amandelschilfers over de staafjes.
  13. Plaats de bakplaat in het midden van de oven gedurende 12-15 minuten. Indien je meerdere bakplaten hebt, kun je deze best 1 voor 1 in de oven afbakken.
  14. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.

Bereid nu de vulling: 

  1. Kook het water met de suiker tot een lichte siroop. 
  2. Laat dit eventjes afkoelen en voeg vervolgens de likeur toe.
  3. Brokkel de marsepein en meng de suikersiroop hieronder. 
  4. Het is de bedoeling dat je een “spuitbare”/gladde masse krijgt.
  5. Spuit deze vulling op 15 koekjes.
  6. Druk nadien de twee helften samen en dompel die in gesmolten chocolade.
  7. Leg de koekjes in de koelkast zodat de chocolade mooi kan stollen.
  8. Bewaar deze koekjes in een koekendoos.
Smullen maar!
Bokkenpootjes

Hoe werk je het af?

Deze koekjes zijn zo verfijnt afgewerkt dat je eigenlijk niets veel meer hoeft te doen.
Kies een mooie schaal, een leuke taartstaander of een mooi koekendoosje en plaats het zo op tafel.
Zet een lekker kopje koffie en smullen maar!

 

Bokkenpootjes

TIP

Gebruik pure chocolade met een hoog cacaogehalte bijvoorbeeld met 90% cacao. Hierdoor zal je chocolade mooier glanzen.



Geef een reactie