Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots

Originele maar toch eenvoudige spaghetti special!

Originele maar toch eenvoudige spaghetti special!

Spaghetti net iets anders bekeken!
Vanavond komen mijn beste vrienden iets eten en ik wil eens iets speciaals bereiden voor hen.
Iets waardoor ik niet heel de avond in de keuken sta, maar waarvan ze wel zeggen hmm dat was nu eens iets lekker se!

Ik besluit om mijn “special spaghetti” recept nog eens onder het stof uit te halen. 
Koken jullie met me mee? 

TIJD

Bereiding: 30-40 minuten

Aan tafel na: 30-40 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen?

1 pak spaghetti slierten
1 pot/blik tomatensaus (kant en klaar keuze: pikant, basilicum, …)
3-4 tomaten
1 teen knoflook
2 rode paprika’s
50 gram Parmezaanse kaas geraspt
1 dl room
1 ui
1 dl witte wijn
150-200 gram spekjes
200 gram gehakt
1 eigeel
paneermeel
1 zak rucola
50 gram geraspte kaas (emmentaler of parmezaan)
Balsamico siroop of azijn

Hoe maak je het?

Tomatensaus: 

  • Snij het uitje fijn en stoof dit aan in een wokpan. 
  • Voeg de fijngesneden paprika toe aan de ui.
  • Blus dit op hoog vuur met 1 dl witte wijn.
  • Voeg vervolgens onmiddellijk nadien de pot tomatensaus toe en laat dit pruttelen op een klein vuurtje.
  • Snij de tomaten in fijne blokjes en voeg ook dit toe aan de saus.
  • Snipper de look fijn en voeg ook dit samen met de Parmezaanse kaas en room toe aan de saus.
  • Laat je saus zachtjes op een klein vuurtje pruttelen
Pasta: 

Kook de pasta gaar zoals beschreven staat op de verpakking. 
Zodra de pasta gaar is, mag je deze afgieten (niet afkoelen met koud water) en onmiddellijk mee onder de tomatensaus mengen.
 

Toppings: 

  • Bak ondertussen de spekjes lekker krokant.
  • Meng het gehakt met 1 eierdooier en wat paneermeel. Rol hiervan balletjes (niet te klein, het mag wel iets groter zijn dan een soepballetje bijvoorbeeld). 

Aan tafel! 

Hoe werk je het af?

Serveer deze pasta in een diep bord. 
Leg de pasta met saus in het midden van het bord.
Strooi de gebakken spekjes erover en verdeel de gebakken balletjes aan de zijkanten.
Werk deze spaghetti af met wat geraspte kaas, een handje rucola en balsamico. 
Looks good!!

TIP

Lust je graag truffelolie? Voeg hiervan dan een beetje toe aan je tomatensaus. Érg lekker! 

Spaghetti special


Geef een reactie