Mexico bij jou thuis met deze enchilada’s met pittig gekruid gehakt!

Mexico bij jou thuis met deze enchilada’s met pittig gekruid gehakt!

Mexicaans eten, altijd een beetje feest!
Iets wat vaak wordt gegeten in Amerika en uiteraard in Mexico.
Wraps liggen meestal wel in je voorraadkast.
Iedereen vind het wel eens makkelijk om wraps te bereiden.
Je kunt het namelijk vullen met tal van ingrediënten: kip, gehakt, pulled beef, groenten, salades, kazen, …
Een enchilada is een opgerolde maïstortilla gevuld met groenten en/of vlees. 
Deze wordt opgerold en bedekt met een laag tomatensaus of salsa en kaas.
Heerlijk als je het mij vraagt!

TIJD

Bereiding: 20 minuten

Aan tafel na: 30 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen?

8 wraps
1 kilogram gehakt
1 ui
1 rode ui
3 tomaten
2 paprika’s
140 gram maïs
125 gram zure room
2 avocado’s
520 gram tomatensaus (pikant of met basilicum)
150 gram Emmental geraspte kaas
snuifje peper, zout, cayenne peper en paprikapoeder
2 tenen knoflook (indien u wenst)

enchilada's

Hoe maak je het?

  1. Bak het gehakt aan in een grote pan.
  2. Plet het gehakt met een vork zodat je allemaal kleine stukjes krijgt.
  3. Kruid het gehakt goed af met peper, zout, cayenne peper en paprikapoeder.
  4. Snipper ondertussen de rode ui en de gewone ui zeer fijn.
  5. Voeg de uien toe aan je gehakt.
  6. Plet de knoflook tenen en voeg ook deze toe.
  7. Snij de tomaten en paprika’s in blokjes en voeg ook deze toe aan het gehakt.
  8. Giet de Maïs af en voeg ook dit toe aan het mengsel.
  9. Zet ondertussen de oven aan op 180 graden hetelucht.
  10. Warm de wraps een beetje op zodat je ze gemakkelijk kunt oprollen.
  11. Vul de wraps met het gehakt/groentemengsel en voeg per wrap een lepel zure room toe. 
  12. Snij de avocado in dunne plakjes en verdeel ook dit over de wraps. 
  13. Rol de wraps op en leg ze in een ovenschotel.
  14. Verdeel de tomatensaus over de wraps en werk af met de geraspte kaas. 
  15. Plaats deze schotels in de oven voor 5-8 minuten.
  16. Na 8 minuten zet je de oven op grill.
  17. Gratineer de kaas nu nog 2 minuten.
  18. Pas op dit kan best snel gaan. Hou de enchilada’s dus goed in de gaten.

Aan tafel! 

enchilada's
enchilada's

Hoe werk je het af?

Presenteer deze enchilada’s met rijst of geroosterde bloemkool. 
Aangezien de oven toch op staan, kies ik voor de bloemkool.
Verdeel deze in roosjes en leg je op een bakplaat. 
Kruid ze af met peper en zout en besprenkel ze met olijfolie. 
Rooster ze 15 minuten in de oven. 
Als de bloemkool er 5 minuten in ligt, kun je dus de enchilada’s in de oven plaatsen.
Zo is alles tegelijk warm en gaar.
Smullen maar!

enchilada's


Geef een reactie