Verfrissende mascarponetaart met mandarijntjes
Sinterklaas is in het land en jij wil iets lekkers serveren op deze familiegelegenheid.
Duik in de keuken en maak samen met mij deze heerlijke mascarpone- mandarijntjestaart!
Zo eens iets anders dan een schaaltje vol mandarijntjes!
Hieronder kun je mijn instructies volgen voor een heerlijke taart met mandarijntjes.
TIJD
Bereiding: 15 minuten
Baktijd: 25-30 minuten
Wat heb ik nodig?
100 gram boudoirs koekjes
350 gram (uitgelekt gewicht) madarijntjes (blikken)
1 bladerdeeg
250 gram mascarpone
3 stuks eieren
100 gram zelfrijzende bloem
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 el citroensap
0.5 deciliter sinaasappellikeur (Gran Marnier, Madarine Napoléon, Cointreau)
2 el abrikozenconfituur
Welk materiaal heb je nodig?
Een lage taartvorm van 28 cm.
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden warme lucht.
- Verkruimel de boudoir koekjes zeer fijn.
- Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm en prik er met je vork enkele gaatjes in.
- Bestrooi de verkruimelde boudoir koekjes over het deeg.
- Giet de mandarijntjes af.
- Meng de mascarpone met de eieren, suiker, vanillesuiker, citroensap en de sinaasappellikeur.
- Zeef de bloem en voeg dit ook toe aan het mascarpone mengsel.
- Bedek de bladerdeeg met dit mascarpone mengsel.
- Verdeel de schijfjes mandarijn erover.
- Bak de taart af in een voorverwarmde oven van 200 graden.
- Na 10 minuten verlaag je de oven naar 175 graden en bak je de taart nog 20 minuten verder af.
Hoe werk je het af?
Verwarm 2 eetlepels abrikozenconfituur.
Bestrijk de taart met abrikozenconfituur zodra hij uit de oven komt.
Strooi er eventueel nog wat bloemsuiker over.
Hmmmm smullen maar!
TIP
Vervang de stukjes mandarijn door abrikozen! Ook enorm lekker.