Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots

Pasta pesto met kipfilet

Pasta pesto met kipfilet

Pasta pesto is altijd een goed idee. Een lekkere pasta met verse pesto is een van de meest eenvoudige klassiekers uit de Italiaanse keuken. 
Lekkere huisgemaakte pesto, afgewerkt met heerlijke kaas en mals gebakken kip. 
Mijn vriend zijn all-time favourite! 
Dit recept heb ik hieronder voor je opgeschreven.

TIJD

Bereiding: 30 minuten

Aan tafel na: 30 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen?

1/2 kipfilet per persoon
80-100 gram pasta per persoon
120 gram zongedroogde tomaten
20 gram pijnboompitten
50 gram Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
enkele takjes basilicum
1 el balsamicoazijn
3 el olijfolie
snuifje peper, zout
1 potje Parmezaansekaas schilfers
balsamico siroop
eventueel een scheutje truffelolie

Hoe maak je het?

We maken eerst de huisgemaakte pesto: 

  1. Bak de pijnboompitjes mooi bruin. Je hoeft daarvoor geen vetstof in je pan te doen. 
    Zodra de pitjes bruin zien, moet je ze ineens uit de pan nemen anders kleuren ze verder door de warmte van je pan.
  2. Mix de zongedroogde tomaten, olie, parmezaan, balsamicoazijn en de gebakken pijnboompitjes in een blender.
  3. Hak de look en basilicum fijn en voeg dit toe aan het mengsel in de blender.
  4. Kruid af met peper en zout. Je pesto is klaar!
  5. Snij de kipfilet in reepjes en bak krokant aan in de pan.
  6. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. 
  7. Roer de verse pesto onder de gekookte pasta.

Hoe werk je het af?

Verdeel met een pastalepel de pasta over de borden.
Sprenkel een scheutje truffelolie over de pasta, dit geeft een heerlijke meerwaarde aan je gerecht 😉
Bestrooi met parmezaanse kaas schilfers en balsamico.
Leg de reepjes kip op de pasta.
Kruid af met peper en zout.

TIP

Lust je geen rode pesto? Dan kun je ook altijd een groene pesto maken. Bijvoorbeeld een pesto van rucola met walnoten! Ook erg lekker!!



2 thoughts on “Pasta pesto met kipfilet”

Geef een reactie