Proef mee: 4 top adressen in Nijmegen!

Proef mee: 4 top adressen in Nijmegen!

Nijmegen, de oudste stad van het huidige Nederland! Vandaag de dag is Nijmegen een enorm bloeiende stad.
Hier ervaar je de rijkdom van een levendige historie, die vanaf het Romeinse rijk tot aan de Tweede Wereldoorlog zijn sporen heeft achtergelaten. Ontdek de verschillende lange winkelstraten en grote winkelcomplexen in afwisseling met de bruisende horecazaken.

Laat me je begeleiden naar mijn favoriete adresjes!

 

 

ontbijt & lunch

FIRST THINGS FIRST

I don’t need you to tell me how good my f*cking coffee is! (Quentin Tarantino)

Hier kun je in huiselijke en industriële sfeer komen genieten van de hoogste kwaliteit koffie. Koffie herenigd mensen en brengt hier ambacht samen met ontspanning en zaken.  Ervaar het gehele proces van koffiebranden in de open branderij van Blommers Coffee Roasters.
Kom langs in dit belevingslokaal van de voormalige honigfabriek. Ze willen van dit complex een bruisende plek maken.
Op de vraag lusten jullie ook iets voor de lunch? Antwoorden we vol overtuiging ja! Je kunt hier namelijk heerlijk lunchen voor een eerlijke prijs.
Eet je enkel glutenvrij? Met plezier serveren ze hier glutenvrij getoast desembrood.
Hier zal een lege maag ongetwijfeld snel worden opgevuld!

 

FIKA

In dit kleine maar fijne lunch- borrelcafé kun je genieten in Scandinavische stijl. Niet alleen de inrichting doet ons de tijd vergeten, ook de uitgebreide menukaart zorgt voor een glimlach op het gezicht.

Hier gaat het concept verder dan enkel koffiezetten. Ze hebben een Fika restaurant, een Fika kiosk en een Fika kantoor. In het restaurant kun je gezellig lunchen of borrelen. Bij de kiosk kun je een lekker broodje of koffie afhalen. In het Fika kantoor kun je in alle rust werken achter je laptop.
Een ruime tafel, enkele stopcontacten, een bureaulamp, een goede stoel en een lekker kopje koffie. Meer heb je niet nodig om een productieve namiddag te gemoed te gaan.

 Ze scheiden deze ruimtes door boekenkasten. Wie dus zin heeft kan ook genieten van een heerlijk kopje thee in combinatie met een goed boek. Heerlijk vertoeven hier!

 

BORBOLETA

In de oudste winkelstraat van Nederland, vind je lunchroom Borboleta. Hier kun je sinds begin 2017 terecht voor een ambachtelijke lunch, geniet je van een  lokaal ontbijt of kom je eventjes bij van het winkelen met een verse gemberthee en een stukje huisgemaakte cake. Voor verse sapjes, soepjes en taarten ga je dus best langs Borboleta. Past een koffie 2.0 beter bij jou? Bestel dan de heerlijke chocolate cookie macchiato!

APéRO

CAFE WUNDER KAMMER

Een paar straten verderop, nog steeds in de oude binnenstad, word je verwelkomd bij Cafe Wunder Kammer. Hier dagen ze je uit om iets te proeven dat je nog niet kent. Is dit niets voor jou? Dan kun je uiteraard ook kiezen voor het ‘gouwe ouwe’. Ze serveren namelijk meer dan 100 soorten bieren, verschillende sprekende wijnen en 25 soorten whisky’s. De menukaart is enorm! Kom langs en ontdek iets van de wereld! Een échte no nonsense bar voor wie houdt van een snelle aperitief of toch nog een laatste rondje wil meepikken.1 gedachte over “Proef mee: 4 top adressen in Nijmegen!”

Geef een reactie