Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots

Eenvoudige, unieke en huisgemaakte cadeautjes!

Eenvoudige, unieke en huisgemaakte cadeautjes!

Het is fijn om elkaar cadeautjes te geven of om cadeautjes te krijgen. Maar wat geven we dan? Het is soms moeilijk om nog een cadeautje te verzinnen voor iemand die eigenlijk alles al heeft. Maak ik mijn oma nog blij met de zoveelste douchegel van Rituals? Heeft mijn opa wel echt een nieuwe sjaal nodig?
Ik geef liever een persoonlijk cadeautje. Iets waarvan ik weet dat ze achteraf nog aan me zullen denken. Vandaag gaan we aan de slag om een uniek, huisgemaakt geschenk te maken voor jouw familie of vrienden. Iets waar je eigenlijk niet veel voor in huis moet halen om toch iets leuk af te kunnen afgeven.

Zelf thee maken:

’S avonds lekker ontspannen met een kopje thee, kan het beter? Ja zeker, ontspannen met een kopje zelf gemaakte thee! Zo weet je exact wat erin zit. Wil je geen suiker in je thee? Dan weet je nu zeker dat het niet eerder werd toegevoegd! Het is behalve gezond ook heel leuk om te maken én om te krijgen!

How to:

Fris en fruitig: Neem gedroogde groene thee en voeg gedroogde rode peper en hibiscus toe.

Zuur en pittig: Neem gedroogde groene thee en voeg gedroogd citroengras en gedroogde gember toe.

Kruidig en warm: Neem gedroogde kaneelstokjes, gedroogd sterazijn, venkelzaad en gedroogd zoethout.

Romig en zacht: Neem gedroogde zwarte theebladeren, kleine blokjes caramel fudge, vanille extract.

Verpakking:

Heb je nog confituurpotjes staan of kleine kartonnen zakjes liggen? Doe het theemengsel hierin.
Pak dit leuk in zodat je het als cadeau kunt geven. Je kunt eventueel al verklappen welke ingrediënten erin verwerkt zitten, door deze er met een touwtje rond te binden.

Schenk een doosje ambachtelijke truffels!

 

Wat heb ik nodig?

  • 400 gram pure chocolade
  • 200 dl room
  • 100 gram boter
  • 2 scheutjes cognac/likeur (naar keuze of smaak)
  • Cacao, cocosrasp of chocoladeschilfers

How to:

Breng de room aan de kook in een steelpannetje. Smelt de chocolade in de warme room. Voeg de boter toe en geef je vulling wat extra aroma door een scheutje likeur of cognac toe te voegen. Ik gebruik hiervoor Baileys. Giet dit in een platte ondiepe schaal. Laat dit mengsel afkoelen in de koelkast. Neem 2 lepels en vorm daarmee de truffels. Rol deze door de cacao, cocosrasp of chocoladeschilfers.  Tip: Lust je graag hazelnoten? Ook dat kun je toevoegen aan het lopende chocolademengsel.

Verpakking:

Kook leuke doosjes of zakjes in Ava. Vul deze met de truffels en pak deze leuk in.

Homemade granola!

Je weet wel die heerlijke mengeling van havervlokken, rozijnen,  pompoenpitten, noten en eventueel wat honing. Heerlijk als ontbijt maar ook lekker voor de lunch! De afwezigheid van suikers zorgt ervoor dat ook de gezonde foodies zich voelen aangesproken.

Wat heb ik nodig?

150 gram havervlokken

100 gram gemengde ongezouten noten

1 tl kaneel

4 el honing

25 gram rozijnen

25 gram pompoenpitten

2 el zonnebloemolie

How to:

Meng dit alles door elkaar. Stort het mengsel op een bakplaat (bekleed deze eerst met bakpapier).
bak de granola 8 minuten op 180 graden (hete lucht). Schep de granola eventjes om en bak nog 8 minuten verder. Laat deze goed afkoelen.

Verpakking:

Verpak dit in een afsluitbare pot/bokaal. Knoop er een leuke strik rond en geef het cadeau aan een van je naasten!



Geef een reactie