Proef mee op de leukste kerstmarkten van België!

Proef mee op de leukste kerstmarkten van België!

It’s the most wonderful time of the year!
With the kids jingle belling
And everyone telling you be of good cheer
It’s the most wonderful time of the year!

Zodra de dagen weer korter worden en de temperatuur gaat zakken, komen bij veel mensen de kerstkriebels weer opzetten. Waar vieren jullie dit jaar kerst?
Bij familie of bij vrienden? Thuis of eerder op een van de vele kerstmarkten van België?

Hieronder geef ik mijn favorietjes prijs! Bezoek deze zeker tijdens jouw kerstvakantie!

1: Winterpret in Brussel

Hier vind je de grootste kerstmarkt van het land. 240 Kraampjes vullen de straten en pleinen van het historisch centrum. Deze kerstmarkt staat er van 30 november 2018 tot en met 6 januari 2019.

Niet alleen de kraampjes mogen gezien worden ook de imposante verlichte kerstboom op de Grote Markt mag er zijn! Het centrum kleurt helemaal in rood en groen tinten tijdens de laatste periode van het jaar. Werkelijk overal waar je kijkt, zie je lichtjes. Slenter jij niet graag over de kerstmarkt? Vermaak jezelf dan met een wandeling door de prachtig verlichte stad. Wie Brussel niet goed kent, moet het zeker niet nalaten om dit najaar deze stad een bezoekje te brengen.

Deze kerstmarkt biedt volop vertier voor het hele gezin. Laat je leiden langs de sfeervolle pleinen met winters entertainment en warme lekkernijen.

  • Zwier samen met je lief over de overdekte ijsbaan op het Muntplein.
  • Bekijk de stad vanuit de hoogte in het met 18.000 lichtjes versierde reuzenrad.
  • Ga zitten op een bankje en aanschouw de klank-en lichtshow op de Grote Markt. Je kijkt je ogen uit!
  • Ga op de foto met de kerstman.
  • Winterpret staat ook voor de leuke kermisattracties, die je onderweg tegen het lijft loopt.

Vind nog snel wat kerstcadeautjes, verfris nog snel je kerstdiner, proost op het nieuwe jaar of sluit het jaar feestelijk af.

Vorig jaar omarmde Brussel 2.5 miljoen mensen op deze markt.

Kortom, dit is een grandioze ervaring die je niet mag missen!

2: Gentse winterfeesten

Mijn “all time favourite” kerstmarkt vind dit jaar plaats van vrijdag 7 december tot en met zondag 6 januari.

Deze Gentse winterfeesten zijn verspreid over een viertal pleinen in de binnenstad van Gent. Op deze pleinen worden een tal van evenementen en activiteiten georganiseerd. Ga een rondje schaatsen op de ijspiste onder de stadshal, bekijk de stad vanuit de hoogte in het reuzenrad op de Korenmarkt of proost op het weekend met een lekker glühwein aan een van de 150 kraampjes. Deze kraampjes bieden een mix van ambachtelijke producten en snufjes om je huis toch net iets meer “winterproof” te maken. Heb je zin om je eventjes gezellig binnen op te warmen? Ga dan langs bij The Husky Bar.  Dit glazen paviljoen is het ideale ontmoetingspunt om je vrijdagavond met vrienden te starten. Je avond hier beëindigen kan uiteraard ook. De dagelijks geprogrammeerde dj’s zorgen ervoor dat je nog een extra rondje jenevertjes meepikt!

Kortom, winter in Gent is feest voor jong en oud! Wil jij deze gezelligheid beleven? Bekijk dan zeker hun volledige programma en diverse openingsuren op hun website.

Ideaal om alvast wat kerstsfeer te proeven!

gent

3: Beleef de winter in Antwerpen

Hier maak je van jouw wintervakantie een fonkelend feest! Antwerpen verwelkomt jong en oud vanaf zaterdag 8 december tot en met zondag 6 januari.

  • Kom schaatsen onder het oog van Rubens, op een van de mooiste ijspistes van de Benelux. Toegang + huur van schaatsen kost 9 euro. Wie liever iets drinkt kan hier terecht in de overdekte winterbar op de groenplaats.
  • Verklaar je liefde aan elkaar onder de maretak op de Grote Markt.
  • Geniet van een bijzondere ervaring in het reuzenrad op het Steenplein (prijs per kind 5 euro, per volwassene 7 euro).
  • Strijk neer aan een van de vele vuurelementen verspreid over de wintermarkt en warm jezelf lekker op.
  • Laat je verwonderen op de winterfoor langs de schelde.

Na een drukke dag geniet je van traditionele lekkernijen als Glühwein, smoutebollen en spekpatatjes. Je treft hier verschillende kraampjes met heerlijke hapjes, sfeervolle decoratie en warme geschenken om je verlanglijstje compleet te maken.

De kerstmarkt staat verspreid over de Groenplaats, Grote Markt, Suikerrui en het Steenplein.

Het ideale uitje voor het hele gezin!

4: Winterdorp Brasschaat

Welkom in misschien wel hét gezelligste overdekte winterdorp van het land!

De betere horeca zaken van Brasschaat krijgen hier de mogelijkheid om zich te profileren met een gezellige stand. De diverse overdekte kraampjes liggen centraal rond de schaatspiste. Dit maakt het winterdorp de ideale plek voor ontmoeting en ontspanning voor alle leeftijden. Drink gezellig een warme chocomelk terwijl je met je gezin langs de winterkermis loopt.

Dit winterdorp staat 32 dagen lang op zijn vaste plaats in het park. Zo krijgt toch iedereen eens de kans om er eens langs te gaan! Je kan dit dorp vlot bereiken via de Bredabaan, de Miksebaan en de Hemelakkers.

Voor dit winterdorp hoef je geen entree te betalen. Toegang tot de schaatspiste en het huren van schaatsen bedraagt 8 euro. Indien je zelf schaatsen meebrengt, kost het 5 euro om toegang te krijgen tot deze piste.

Een pluim voor de inrichters én uitbaters!Geef een reactie