La Boqueria – een must do voor foodies en fotografen!

La Boqueria – een must do voor foodies en fotografen!

Welkom op de grootste overdekte versmarkt van Spanje!

Je bezoek aan Barcelona is niet compleet als je dit fenomeen overslaat.

Boqueria

Deze eeuwenoude overdekte versmarkt heeft een oppervlakte van +/- 2,500 vierkante meter.  De verschillende toegangen vanaf de omringende straten, zijn hier dus geen overbodige luxe.

Deze markt heeft een enorme internationale faam. Dagelijks snuiven hier veel toeristen de typisch Spaanse sfeer op.  Blijft deze markt dan nog wel authetiek? Ja zeker, ik denk dat dit komt omdat er ook nog veel lokale mensen deze markt bezoeken. Ze kopen hier dagelijks hun fruit, groenten, vis en vlees. Uiteraard sprongen de bekers boordevol fruit en fruitsapjes mij meteen in het oog! Voor 1,5 euro trof mijn vriend mij smullend enkele rijen verder terug aan.

 

markt Barca

 

Plan je bezoek

De markt ligt midden in het centrum, je kan het volledig gratis bezoeken en je kunt er op vrijwel ieder moment van de dag terecht. Veel plannen blijft er dus niet meer over! Aangezien de markt gratis is blijft er dan weer wel extra budget over om uit te geven aan lekkernijen en specerijen. Het aantal kraampjes is immers overweldigend.  Als lunch namen wij een pannenkoek met Nutella en aardbeien. Om je vingers bij af te likken!

 

markt Barca

 

Spaanse streekproducten:

Churros, Ibericoham, Gambas, tortilla’s en nog zoveel meer.

Al deze typische streekproducten kun je aankopen op deze markt. Koop niet meteen al je boodschappen bij de eerst marktkraam. De prijzen rond het centrale pad liggen gemiddeld iets hoger dan iets verder op de markt. Smaak is wel overal gegarandeerd!

 

 

Hoelang je nodig hebt voor je bezoek, ligt helemaal aan jou!

Tip: ga rond etenstijd zodat je zeker genoeg trek hebt om al dit lekkers te proeven!

 

Wist je da Barcelona maar liefst 39 versmarkten heeft?Geef een reactie