Maak je eigen ijskoffie!

Maak je eigen ijskoffie!

Heerlijk genieten met deze ijskoffie bij jouw thuis!

Dessert, Drankjes

Iets wat waarschijnlijk iedereen wel in huis heeft, is koffie, melk, slagroom, een bolletje ijs, … . 

Neem deze heerlijke ingrediënten , gebruik een goede blender & mixen maar!
Proef jij met mij mee? 

Smaakbepalers van dit recept: koffie, vanille & karamel.

Koffie wordt gemaakt van de ontvelde, gedroogde, geroosterde en gemalen zaden van de koffieplant. Dat is een vrucht met een dikke harde pit en een dun laagje vruchtvlees. Deze pit (oftewel zaad) lijkt echter sterk op een boon wordt daarom koffieboon genoemd.

Wist je dat: Vanille na saffraan de duurste specerij ter wereld is?

Karamel is suiker die wordt verhit en daardoor bruin wordt en een andere, door velen als aangenaam ervaren smaak verkrijgt. Premium kwaliteit siroop geeft een échte en intense caramel smaak aan je koffiecreatie. Ook te gebruiken in melk, ijskoffie, warme chocolademelk en thee. 

Ingrediënten (voor 2 Pers.)

  • 2 personen
  • 30 min.
  • 100 ml melk (dit mag volle, halfvolle of magere melk zijn)
  • 2 bollen vanille ijs
  • 2 bollen mokka ijs
  • 2 el caramelsiroop (ik gebruik hiervoor de siroop van Monin)
  • 2 kopjes koffie (deze mag al afgekoeld zijn, maar moet niet perse)
  • veel ijsblokjes
  • mocht je de ijskoffie iets krachtiger willen maken, kun je altijd extra espresso shots toevoegen
  • verse slagroom
  • cacaopoeder

Materiaal

  • Blender

bereiding

  1. Neem de blender en doe alle ingrediënten hierin.
  2. Giet de melk erin, voeg de bolletjes ijs toe, voeg de koffie en caramelsiroop toe. 
  3. Voeg wat ijsblokjes toe.
  4. Mix dit alles zeer goed door elkaar voor 2-3 minuten. 
  5. Indien alles goed gemixt is, kun je eventueel nog extra ijsblokken toevoegen en dit dan ook nog kort mixen. Zo serveer je echt een ijskoude ijskoffie. 
  6. Klop ondertussen de slagroom op.
0 kcal
Calorieën telt 1 smoothie (250 ml)

Gluten

0%

Lactose

24%

Suikers

29%

Finishing touch

Giet de ijskoffie in de blender en werk dit af met verse slagroom.
Neem nog wat cacaopoeder en strooi dit over het glas. 

CHEERS! 🎉

TIP!

Wist je dat een ijskoffie even veel calorieën kan bevatten als een warme maaltijd? Matig daarom en gebruik niet te veel caramelsiroop, voeg geen extra suiker toe aan de verse slagroom en neem ook niet te veel slagroom.
ijskoffie
Nikki
Proefmee

Heb je ervan genoten? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. 
Heb je dit gemaakt, deel het dan met de @proefmee.

Geniet van elke dag en zéker elke maaltijd!

Wil jij graag steeds de nieuwste recepten in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan! 



Geef een reactie