Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots

Pittige verfijnde paprikasoep – heerlijk voor op koude dagen!

Pittige verfijnde paprikasoep – heerlijk voor op koude dagen!

Paprika’s zijn niet alleen heel lekker, ze zijn ook nog eens heel gezond. Deze groente bevat namelijk een flinke hoeveelheid vitamine C! 
Paprika’s passen in tal van gerechten. Maar het allerlekkerst blijft toch een kom pittige verfijnde paprikasoep! 

TIJD

Bereiding: 20-25 minuten

 Aan tafel na: 45 minuten

Wat heb ik nodig voor 15 bokkenpootjes?

4 rode paprika’s
1 chilipeper
1 ui
4 tomaten
3 el tomatenpuree
1 teentje knoflook (moet niet per se)
een snuifje peper en zout
een snuifje kurkuma
een snuifje cayenne peper
2 dl room
2 el pijnboompitjes
3 el bloem
1,5 liter groentebouillon of 3 blokjes groenteboullion aanmengen met 1,5 liter water

Welk materiaal heb je nodig?

Staafmixer
Puntzeef
Grote soep pot

Hoe maak je het?

  • Schil de paprika’s.
  • Snij de tomaten en paprika’s in fijne blokjes.
  • Snipper de ui fijn en snij ook het pepertje fijn. 
  • Stoof de ui, paprika en tomatenstukjes aan op een zacht vuurtje.
  • Voeg eventueel ook het teentje knoflook toe. 
  • Voeg het pepertje toe maar pas op met de pitjes. Deze pitjes maken het extra spicy! 
  • Roer de tomatenpuree mee door de groenten. Zorg ervoor dat dit eventjes mee aan stooft. Dit zorgt ervoor dat je het zure karakter uit de tomatenpuree verdwijnt. 
  • Voeg de bouillon toe en laat dit alles zachtjes door pruttelen op een laag vuurtje. 
  • Mix de soep en giet deze door een zeef. Hierdoor bekomen we een verfijnder resultaat. 
  • Kruid de soep af met peper, zout, kurkuma en cayenne peper. 

Hoe werk je het af?

Werk de soep af met room en geroosterde pijnboompitjes.

paprikasoep


Geef een reactie