Wanneer mijn vriend en ik deze technieken goed onder de knie hebben, gaan we over naar de volgende stap.
Het bereiden van de perfect cappuccino.
Iets wat voor vele eenvoudig lijkt, maar dat zeker niet altijd is.
Heb jij dat ook soms, dat je ergens koffie gaat drinken, maar dat je niet bepaald warm wordt van die cappuccino?
Dat kan zeker! Een goede cappuccino moet namelijk aan bepaalde kenmerken voldoen, iets waar ze helaas niet overal aandacht en tijd aan besteden.
Cappuccino bestaat uit gelijke delen espresso, gestoomde melk en melkschuim.
Hierbij spelen de kwaliteit van de melk, de melkopschuimer, de koffiebonen, de koffiemolen en het koffiezetapparaat zelf uiteraard allemaal parten.
Een cappuccino moet luchtig zijn, voldoende romig én wordt liefst ook mooi (in een vol kopje) gepresenteerd.
We hebben alles in huis voor een goede cappuccino en gaan dus over tot de presentatie.
Het is belangrijk dat we eerst de nodige melk door de bovenste cremalaag van de koffie gieten.
Deze cremalaag is het sleutelcomponent van je koffie. Deze cremalaag verklapt veel over de kwaliteit van de koffiebonen.
We stomen hiervoor volle melk op. We zorgen ervoor dat de aanwezige luchtbellen verdwijnen en walsen de melklagen nog eens goed onder elkaar.
Hierbij is het belangrijk dat de melk mooi blinkt. Ik vergelijk dit met eiwit. Wanneer je dit volledig opklopt, moet dit ook mooi blinkend zijn.
We oefenen op diverse figuren en krijgen links en rechts de nodige tips om deze te verbeteren.