Hier drink je de beste koffie en chocomelk van Antwerpen!

Hier drink je de beste koffie en chocomelk van Antwerpen!

Een Latte 2.0? Een verwen chocomelk? Een mooi gedresseerde cappuccino?
Hieronder geef ik een overzicht van de hipste koffiebars in Antwerpen.
Deze adresjes zijn door mij geproefd en goedgekeurd!

Proef jij met mij mee?

 

Eerste halte: Bite me – by Barnini

Vriendelijke bediening, lekkere koffie en een originele aanbieding van eten.

Niets is beter dan je zaterdagochtend te starten met een heerlijke latte. Geloof me dan ben je hier op het juiste adres! Zodra je binnenkomt word je warm ontvangen door de glimlach van de serveerster. We kiezen een tafeltje aan de raam en inspecteren de menukaart grondig. Hier word je latte toch net op een andere manier gebracht. Erg origineel! Ze hebben gewone maar ook heel speciale koffies.  Ik heb eens zin in iets anders. Er staan verschillende versies van hun latte ‘s 2.0 op de kaart:

  • Speculatte: latte met speculaas crumble & siroop
  • Chocolatte: latte met chocolade
  • Bar titty: latte met slagroom en Melo cakes

Buiten koffie serveren ze ook lekkere theetjes, homemade iced tea’s en chocolade melk.

Wie tref ik hier aan?

Vanwege het leuke prijskaartje, zie je hier veel vaak studenten terugkomen. Deze lekkere latte’s kosten +/- 3.5 euro. Daarvoor kunnen we zeker niet sukkelen!

Tweede stop: Tartoer coffee bar

Hier kun je terecht voor een lekkere koffie, een vers stukje taart of een warm soepje.

Mijn moeder en ik wandelde langs dit klein koffiehuisje, verscholen in de schaduw van de kathedraal. We voelde meteen aan dat deze koffiebar een uniek karakter heeft. Zeg nu zelf een Vespa tegen de muur zien we niet in elke koffiebar! Aangezien ik enorm fan ben van deze tweewieler, besloten we toch eens een kijkje te gaan nemen.

Je weet niet waar je moet beginnen:

Zodra je binnenkomt vallen je ogen op een wel heel specifiek decor: de oldtimer vespa’s. Alles staat in het teken van dit voertuig. In de zomer drink je een lekkere latte voor de raam op de stoep in het zonnetje! Wil je wat meer avontuur? Geen enkel probleem! Je kan hier namelijk een Vespa huren om zo de Antwerpse binnenstad te verkennen. Onwijs gaaf!

Buiten deze tweewielers vallen ook de verschillende artisanale taarten, quiches en koekjes op. Ze bieden de lokale mensen en toeristen verschillende speciale koffies, cappuccino’s en latte ’s aan. Indien je wenst kan er nog een heerlijke shot hazelnoot, honing, … aan worden toegevoegd. Mijn favoriet is hier definitely de Brownie- tartoer special. Deze warme chocomelk wordt afgewerkt met slagroom en stukjes brownie. Werkelijk een streling voor de tong!

Zeker een bezoekje waard!!

Derde halte: Glow

“delicious coffee, tasty food, world peace”

Dit zijn de eerste woorden die je leest wanneer je voor dit prachtig gerenoveerd pand staat. Het pand ligt in een zijstraat van de groenplaats, het bruisende hart van Antwerpen. Er schijnt veel daglicht binnen en dat vind ik persoonlijk erg fijn.

Hier drink je smakelijke koffies, die met de grootste zorg en volgens de juiste regels worden bereid. Ook aan zoetigheid is er geen gebrek, zo bakken ze op tijd en stond lekkere koekjes met Smarties. Ik besluit de latte star te nemen. Mijn vriend kijkt met grote ogen wanneer deze latte met slagroom en Oreo koekjes wordt geserveerd. Hier kun je ook komen ontbijten en lunchen, een echte aanrader trouwens!
Al was voor mij persoonlijk die latte star al een lunch op zich ha ha!

Zeker eens proberen!

last but not least: Koffieklap

Heb je zin in een (h)eerlijk kopje koffie? Dan moet je deze koffiebar zeker eens bezoeken.

Eerlijk omdat:

  • Hier creëren ze een werkplek voor vrouwen uit moeilijke situaties zodat zij een kans krijgen om ervaring te verwerven in de horeca. Ze bieden hen de nodige training, coaching en creatieve activiteiten aan.
  • Ze werken hier enkel en alleen met fairtrade producten (eerlijke handel voor een eerlijk loon).
  • Uitgestelde koffie: met deze actie kun je een kopje koffie bestellen en betalen voor iemand die de middelen niet heeft om dit zelf te doen.

Heerlijk omdat:

  • Ze serveren verschillende soorten koffies, theetjes en smoothies.
  • Heerlijke huisgemaakte tussendoortjes: taarten, koekjes, wafeltjes, muffins, …
  • Heerlijke inrichting: het is een gezellige plek waar iedereen zich welkom voelt.
  • Heerlijk rustig werken of een boekje lezen? Ook dat kan hier!


Geef een reactie