De enige echte haute éclairs! Chez Claire in Gent

De enige echte haute éclairs! Chez Claire in Gent

Ik sprak al eerder over de Haute dog van Würst. Vandaag neem ik jullie mee naar de Haute éclairs!

In het voorjaar 2018 opende in Gent en Antwerpen twee winkels die zich specialiseren in deze zoetigheid! Dit patisserie concept werd opgericht door Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde. Zij zijn bekend voor het opstarten van de eerste vestiging van de WASBAR en winnaar van “Topstarter”.
Zin voor ondernemen hebben ze dus zeker! Maar hoe zit dat nu juist met die éclairs?

Hoe? Wie? Wat? Waar?

Je vindt er 13 verschillende éclairs. Letterlijk in alle geuren, kleuren en smaken waaronder de smaak pistache, salted caramel, oreo, triple dark chocolate, …)
Zo is er voor iedereen wel iets lekkers!  Ik besloot er 2 te proberen. Ik bestelde de éclair Triple dark chocolate en de éclair met framboos.
Deze waren feilloos afgewerkt en smaakte heerlijk! Deze zoetigheden in luxe jasjes zijn te koop voor 4.5 euro per stuk.

chez claire
chez claire

Stay or take me away!

Pinkeye hielp de jongens om dit interieur concept op poten te zetten. Je kan hier binnen of buiten plaatsnemen aan hoge tafels om kwalitatief te zondigen met je haute éclair. Indien je graag je éclair meeneemt of later afgeeft als cadeautje kan dat uiteraard ook! Ze verpakken deze gebakjes in een mooi opvallend doosje met een handig handvat zodat de éclair zeker heel thuis geraakt.
Ze hebben ook ice packs om je éclair lekker koel te houden, mocht je nog niet onmiddellijk naar huis gaan.

chez claire

Sterkte: ze sluiten niemand uit!

Hun patisserie chef werkt aan een versie voor mensen met voedsel intolerantie. Daarnaast experimenteren ze ook met vegan éclairs. Hopelijk verschijnen deze versies snel zodat écht iedereen mee kan smullen van deze lekkernij!

chez claire
chez claire


Geef een reactie