FOOD IS THE INGREDIENT THAT BINDS US TOGETHER! Leuke foodtips voor op Valentijn!

Liefde gaat door de maag!  Niet alleen bij mannen, maar zéker ook bij vrouwen! Laat elkaars hart smelten door middel van goddelijk voedsel!

Vieren jij en je geliefde Valentijn? Geven jullie elkaar dan een cadeau of verrassen jullie elkaar met een leuk gebaar?
Hieronder geef ik een aantal inspirerende tips om je liefde voor je partner toch nét iets meer te benadrukken op Valentijn!

Erg eenvoudig, maar toch nét iets extra!

ontbijt op bed met gebakken eitjes in de vorm van een hartje:

Laat je partner dit weekend wat langer liggen en verras haar met een lekker ontbijtje op bed. Dit ontbijtje kunnen we simpel weg opleuken door eitjes af te bakken in een hartjes vorm. Dit presenteert erg leuk en verandert uiteraard niets aan de smaak.

How to:

Koop een steekvorm in de vorm van een hartje. Warm je pan op met een beetje boter en plaats het hartje in het midden van de pan. Breek je eitje open en laat het eiwit en de dooier in het vormpje glijden.  Bak dit eitje naar wens in de pan en serveer met een lekkere croissant of pistolet. 

 

Laat je hart smelten met chocolade!

 

Organiseer een Valentijnsfondue met lekker vers fruit, marshmellows en koekjes. 

Wat heb je nodig?

  • Chocolade (pure, melk of wit)
  • Diverse stukken fruit
  • Lekkere koekjes, wafeltjes, marshmellows, ..;
  • Set voor chocoladefondue
  • Prikkers/vorken om het fruit op te prikken

Wat doe je als je geen chocoladefondue set hebt? 
Koop deze dan als cadeau voor je partner. Zo iets komt altijd van pas! 
Ook enorm leuk als er een familie of vrienden komen om dit op tafel te zetten als dessert.

 

Waar koop ik zo’n fondue set:
Neem zeker eens een kijkje bij Casa, Blokker, Action, Hema, Bol.com. 

Love cookies!

Niets is leuker dan samen koekjes bakken! Deze koekjes zijn schattig én simpel te bereiden

Wat heb ik nodig?

170 gram boter (zacht of op kamertemperatuur)

160 gram bloemsuiker

300 gram bloem

4 eieren

1 snuifje zout

5 el aardbeienconfituur

 

How to:

Meng de boter, bloem, eieren, bloemsuiker en het zout door elkaar. Laat dit minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Strooi een beetje bloem op je werkblad en rol het deeg volledig uit. 
Steek hartjes uit en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. 
Verdeel wat aardbeienconfituur over de uitgestoken koekjes. 
Steek opnieuw dezelfde grote hartjes uit de rol deeg en gebruik deze als bovenkant.
Voordat we ze op de koekjes met aardbeienconfituur leggen, steken we in het midden met een kleinere vorm een hartje uit.
Leg dit hartje nu bovenop de hartjes die je eerder met aardbeienconfituur insmeerde. 
Doordat dit bovenste hartje een opening heeft, zie je de confituur erdoor.
Druk de koekjes goed aan.
Bak deze gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Laat deze koekjes goed afkoelen en uitharden op een rooster.


P.S. De kleine hartjes die je uitstak uit het koekje dat bovenop ligt, kun je ook mee afbakken. 
Deze leg je dan na 15-20 minuten mee in de oven. 5-10 Minuten zal zeker genoeg zijn voor deze kleine stukjes.

Tip: 
Maak deze koekjes vooraf en geef ze af als geschenkje of bak ze samen met je geliefde.



Geef een reactie